keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pimp my cousin, part II

Kerroin Pimp my cousin –kirjoituksessani, että sukulaiset ja ystävät ovat innokkaina parittamassa minua ja miettimässä tuttavapiiristään potentiaalisia deittejä, mutta kun tulisi aika toimia eli laittaa tiedustelua menemään tai yrittää järjestää tapaamista, mitään ei tapahdu.

Kevät on kuitenkin tuonut mukanaan aimo annoksen tarmoa erityisesti sukulaisten keskuudessa. Serkkuni oli vihdoin löytänyt sähköpostistaan seminaariesiintyjän yhteystiedot ja laadimme yhdessä viestin, jonka serkku pisti menemään miehelle sähköpostilla.

Tarinahan meni siis niin, että mies oli lentokentällä tavannut naisen, jolle hänen piti mennä juttelemaan, mutta rohkeus loppui kesken ja nainen meni menojaan. Mies totesi tuolloin tapahtuneesta musertuneena päättäneensä, että jatkossa hän tarttuu aina tilaisuuteen.

Lähetimme viestin serkkuni nimellä ja kerroimme siinä taustaa siitä, missä serkku oli kuullut miehen esityksen, mikä häneen oli tehnyt vaikutuksen ja miksi hän ajattelee, että voisin olla sopiva match miehelle. Lopussa serkku kehotti miestä tarttumaan tilaisuuteen ja laitoimme mukaan myös pari valokuvaa minusta sekä lyhyen esittelyn siitä, kuka olen ja mitä teen.

Totesimme, että mies todennäköisesti vastaa viestiin edes jotain – hän kun myy yritysvalmennuksia oman yrityksensä kautta, ja koska hän ei tiedä serkkuni toimenkuvaa tämän organisaatiossa, valmennukset voivat jäädä jatkossa tilaamatta, jos hän ei käyttäydy korrektisti asiakkaitaan kohtaan. Mitä vielä. Serkun sähköpostiin ei ole ilmestynyt vastausta tähän päivään mennessä.

Olemme joutuneet saapuneiden postien alakansioon ”Hullut” tai vaihtoehtoisesti mies on luokitellut saamansa sähköpostin suoraan roskapostiksi. Hän luultavasti kertoo illanistujaisissa tai tulevissa seminaareissaan tarinaa kilipääserkuksista, jotka yrittävät epätoivon vimmalla järjestää treffejä ventovieraiden kanssa.

Julistimme skumppalasien äärellä, että mies voi puolestamme työntää carpe diem –sloganinsa takapuoleensa ja serkun työnantaja ei tasan tarkkaan tilaa mieheltä enää mitään palveluita. Pidä tunkkis!


Viikonloppuna istuimme iltaa baarissa samaisen serkun, hänen siskonsa sekä näiden poikaystävien kanssa. Paikalle pölähti toisen serkkuni poikaystävän vanhoja opiskelukavereita, jotka vaihtoivat tämän kanssa kuulumisia ja jatkoivat sitten matkaansa toisaalle. Kun miehet olivat poistuneet kuuloetäisyydeltä, koko seurue lehahti kimppuuni kuin varpushaukat raadolle. Siis kirjaimellisesti. Päät kääntyivät valon nopeudella ja suut aukesivat yhtä aikaa.

”Noi oli sinkkuja!”, seurue huusi lähes yhteen ääneen.

”Kiinnostaako jompikumpi tai kumpikin?”

Ööö.. Minuutin tapaamisen ja kättelyn perusteella on toki hieman hankalaa vastata, mutta toinen miehistä oli kieltämättä kivan näköinen. Toinen serkkuni yritti väkipakolla tyrkyttää minulle toista ehdokasta, joka ei ollut millään muotoa minun tyyliseni. ”Mä kyllä lähtisin sen kanssa kahville.” No kiva, mene sitten! Itse en ajatellut.

Kelpuuttamastani kandidaatista on nyt selvitystyö päällä, ja serkkuni poikaystävä tulee lähettämään hänelle hienovaraista viestiä, josko hän haluaisi lähteä semisokkotreffeille kanssani. To be continued...

13 kommenttia:

  1. Onko tullut mieleen, että menestyviä ja karismaattisia yritysjohtajia saattaa lähestyä aika paljon muitakin naisia kuin sinä?

    VastaaPoista
  2. Vaikka yrittäjäksi heittäytyminen on toki kunnioitettavaa, en ehkä kutsuisi yhden ihmisen työllistävän, toiminimellä toimivan firman yrittäjää menestyväksi ja karismaattiseksi yritysjohtajaksi. Joku toinen voi tietysti nähdä asian eri tavalla.

    En toki ollut kyseisessä seminaarissa, joten mistäpä sen tietää, jos mies tosiaan vetää niin vetäviä esityksiä, että hänen sähköpostinsa tukkiutuu innokkaiden sinkkunaisten sähköposteista. Täytyy kuitenkin sanoa, että jos kyseessä olisi oma firmani, vastaisin viesteihin edes jotain siinä toivossa, etten loukkaa/karkota potentiaalisia asiakkaita.

    VastaaPoista
  3. Ystävien ja sukulaisten pimppaamisessa on aina se huono puoli, että se tuo omanlaisensa ärsyttävän paineen mukaan. Treffien jälkeen on liuta ihmisiä kyselemässä ja utelemassa miten meni ja jos ei kiinnostusta ole, niin saa selitellä miksi ei ja niin edelleen. Sen lisäksi, että jos ehkä itse saa pakit tai antaa pakit, saa vielä kolmannelle osapuolelle selitellä asiaa. Itse olen kieltäytynyt pimppaamisesta joka ikinen kerta ihan vain pelkän yleisen hässäkän takia.

    Tosin, voihan sitä hässäkkää syntyä etenkin kun kieltäytyy sokkotreffeistä. Sinkkuna ollessani eräs ystäväni tyttöystävineen olivat vain päättäneet pimpata minut tyttöystävän ystävälle. He olivat asian jo sopineet jopa tämän tyttöystävän ystävän kanssa, mutta eivät sitten olleet kysyneet minulta kantaa koko asiaan. Sitten kun kieltäydyin, niin sain päivätolkulla selitellä miksi en ole menossa sokkotreffeille. Ja ystäväni ja tämän tyttöystävä olivat omien sanojensa mukaan loukkaantuneita, koska olivat jo järjestelleet asian.

    Jotenkin vahvistui käsitys, miksi jatkossakin kieltäytyä. Jotkut eivät aina ihan ajattele loppuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Minäkään en varsinaisesti ilahtunut siitä, että minulta vaadittiin selitystä sille, miksi en ollut kiinnostunut toisesta kandidaatista. En kai ole kenellekään tilivelvollinen? Onkohan ajatusmaailma sen tyyppinen, että kun on sinkku, ei kannattaisi niin kovasti nirsoilla ja pitäisi ottaa kiitollisena vastaan ystävien tekemät avuntarjoukset?

      Toisaalta en näe tätä pimppaamista huonona siinä mielessä, että kuten Rakkauden kemia -kirjoituksessani totesin, tutkimusten mukaan suurin osa pareista on tavannut ystävän tai sukulaisen eli yhteisten tuttavien kautta. Asiassa on siis puolensa ja puolensa. Mutta joo, ei ole kiva treffien jälkeen selitellä, miksi kaverin kaveri ei kelpaakaan. Siinä saa olla hienovarainen joka suuntaan ja silti joku voi loukkaantua.

      Poista
    2. Minä olen pari kertaa tällaisen paritusehdotuksen kohdattuani kieltäytynyt ajatuksesta jo ennen kuin mitään esittelyjä on tehty. Eikä niitä sen enempää ole minulle tehtykään. Kieltäytymiseni ei johdu siitä, että epäilisin etten viihdy ehdotetun naisen kanssa. Ei, se johtuu siitä, että tiedän millaisia nirsoja kusipäitä naiset ovat, ja miten nekin paritusehdotetut naiset sitten treffien jälkeen mustamaalaisivat minua niille meidän yhteisille tutuille.

      Mikähän yhteiskunnassa on mennyt vikaan, kun naisten enemmistö sekä pieni joukko menestyviä miehiä saa sikailla niin, että loput ihmiset kärsivät enemmän kuin vuosikymmeniin.

      Poista
  4. Sokkotreffeille kannattaa lähteä, jos luottaa järjestäjän ihmistuntemukseen. Joihinkin kavereihini luotan paljon, joihinkin todellakaan en.

    Ehkä se yrittäjätyyppi on kieltäynyt juuri business-syistä. On ihmisiä, jotka eivät halua sekoittaa ihmissuhteita ja asiakkuuksia. Huonot treffit voisivat sitä paitsi pilata asiakassuhteen vielä pahemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan totta, mutta toisaalta olisi ollut korrektia kieltäytyä tarjouksesta ystävällisesti.

      Poista
    2. Montako kertaa sinä olet kieltäytynyt tarjouksesta ystävällisesti ja miehen itsetuntoa suojellen, kun et ole halunnut lähteä pyytäjän kanssa treffeille?

      15% kerroista kun sinua on pyydetty?

      5% kerroista kun sinua on pyydetty?

      Et kertaakaan?

      Poista
    3. Tämmöisiä yllättäviä deittikutsuja en muista eteeni sattuneen, mutta jos mietin asiaa nettideittien kautta, niin ollaan varmaankin lähellä 100:a prosenttia.

      Jos kirjoittelen jonkun kanssa ja mies pyytää minua treffeille, mutta olen kirjeenvaihdon perusteella tullut siihen tulokseen, etten halua tavata miestä, kieltäydyn kohteliaasti. Samaten jos mies deittien jälkeen laittaa viestiä ja pyytää uusille deiteille, vastaan joka kerta, vaikka vastaus olisi kielteinen. Samaa ei voi sanoa kaikista "herrasmiehistä", joiden kanssa olen käynyt treffeillä.

      Vastaamatta jättämisessä ei ole kyse kenenkään itsetunnosta, sillä se lienee saa lievän kolauksen riippumatta siitä, jättääkö toinen osapuoli kokonaan vastaamatta vai onko vastaus "kiitos, mutta kiitos ei". Kyse on käytöstavoista ja toisen ihmisen kunnioittamisesta/huomioimisesta.

      Poista
    4. Kyllä "kiitos mutta ei kiitos" on paljon parempi kuin olla ilmoittamatta mitään. Jopa siinä tapauksessa, että "kiitos mutta ei kiitos" olisi ilmaistu tylysti. Sinähän et tätä tietenkään tiedä, kun et varmaan aloitteita ole kamalasti tehnyt, niin et tiedä, millaista niiden tekeminen on. Mutta hyvä joka tapauksessa, jos olet kohteliaasti kieltäytynyt miehille (sekä netissä että irl). Kuulut nimittäin naisten huomaavaisimpaan vähemmistöön heti jo sillä, että olet yleensä millään tavalla ilmoittanut mielipiteestäsi jatkon suhteen.

      Poista
    5. Kyllä olisin kieltämättä itse aika ihmeissäni, jos konsulttina menettäisin jonkun tärkeän asiakkaan pelkästään sen vuoksi, etten vastannut mitään jonkun seminaariini osallistujan yritykseen parittaa serkkuaan kanssani. Tosin tuskin saisin koskaan moista tietää, koska eihän noin absurdia syytä kukaan kehtaisi missään virallisemmassa yhteydessä minulle ääneen kertoa. Varmaan tulisi jotain perinteisempää selitystä, ettei nyt olla kiinnostuneita tällä kertaa tms.

      Minulle työasiat ovat työasioita, eikä niiden hoitamiseen pidä ihmissuhteita sotkea. Ko. yritystä minun olisi myös tuon jälkeen vaikea pitää kovin suuressa arvossa, jos antaisivat tuollaisten asioiden vaikuttaa asiantuntemuksen ja itse asian ohi (tekstisi mukaan ymmärsin itse esityksen olleen hyvä). Yrityksen ydinliiketoimintaa kun tuskin on sinun ja serkkusi miessuhteet. :)

      Tuollaiset Carpe Diem -jutut ovat muuten usein sellaisia kevennyksiä, joita heitellään esityksen väliin tunteita herättämään tai tuomaan vastapainoa tiukalle asialle, eikä niitä ole välttämättä tarkoitettu vakavasti otettavaksi ollenkaan. Toki mies olisi voinut myös kohteliaasti kieltäytyä ilman treffejä, mutta jotenkin epäilen, ettei se olisi hänen osakkeitaan kauheasti siellä skumpan ääressä nostanut.

      Poista
    6. Yhdyn tässä kyllä nimimerkin 31v mies kommenttiin eli jonkunlainen vastaus on parempi kuin ei vastausta ollenkaan. Ymmärrän täysin, että joku ei halua lähteä ventovieraan ihmisen kanssa treffeille (etenkin kun välissä toimiva "pimppaajakin" on tälle ihmiselle täysin vieras), joten kyllä ne osakkeet olisivat olleet huomattavasti korkeammalla kohteliaan kiitos ei -vastauksen jälkeen.

      Poista
  5. En tajua miksi teillä "sinkuilla" - siis naisilla - on niin vitun hankala pariutua. Itte olen tosin ihqusti parisuhteessa, mutta silti naiset antavat mielellään pimpaa ja toivovat suhdetta, vaikka kerron olevani "varattu". No, suhdetta ei tosiaan ole tarjolla, koska ns. puolisoni on laatunaaras ja pesee normisinkkumiseun 100-0 (ja joo, luvankanssa panen muita, en ole petäjä). Jos olisin sinkkumies, lähes kaikki minua lähestyvät naarat kyllä kelpaisivat vaikka parisuhteeseen.

    Jossain on siis vikaa sinkkunaisissa
    1) ulkonäkö
    2) henkiset ominaisuudet
    3) feminismin ylikorostaminen
    4) kyvyttömyys naisten töihinn

    ???

    VastaaPoista