sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Elämä on.

Tuskanhiki ja ahdistus alkaa hiljalleen helpottaa. Olen heivannut kaikki muut miehet numero kolmosta  lukuun ottamatta. Kolmonen on lähestulkoon kaikkea sitä, mitä olen etsinyt. Koulutettu, fiksu, mukava, huumorintajuinen, söpö, urheilullinen, hyvätapainen. Hän on ehdottomasti paras kandidaatti, mitä olen tähän mennessä sinkkuaikanani tavannut. Tässä on vain yksi ongelma. Minä en ole ihastunut häneen.
Aion tapailla häntä tästä huolimatta edelleen. Elättelen toiveita, että perhoset vatsanpohjassa heräävät, kun tutustun häneen paremmin. Olen deittaillut muutaman vuoden ja tavannut pääsääntöisesti juntteja, mielenvikaisia ja outoja, kuten pitkäaikaiset lukijani tietävät. Milloin seuraava helmi osuu kohdalleni? Vuoden päästä? Kahden? Viiden?

Ryhdyin tässä myös pohtimaan, että pelkäänkö alitajuisesti uutta suhdetta, ihastumista ja rakastumista, mikä estää minua kiinnostumasta kenestäkään miehestä riittävästi. Löydänkö heistä vikoja sen vuoksi, että tosiasiassa pelkään uutta suhdetta? Edellinen ero oli raastava ja siitä toipuminen kesti kaksi pitkää vuotta. En haluaisi kokea samaa uudestaan lähivuosina. Elämä on, vai miten se menikään..

4 kommenttia:

  1. Tekstiä lukiessa aloin miettiä joitain asioita, mutta onneksi kirjoititkin niistä itse viimeisessä kappaleessa. Nyt voin sujuvasti ohittaa ne (mikä on hyvä, koska en halua ruokkia tapaani ylianalysoida - tuntemattomiakin - ihmisiä ja asioita puhki ikään kuin osaisin sitä oikeasti tehdä).

    Pohdin tuota useamman ihmisen samanaikaista tapailua... Minulle tuossa on jotain hiukan vierasta. Olen itse aina tapaillut vain yhtä ihmistä kerrallaan. Olen mieltänyt syyksi lähinnä sen, että haluan keskittyä täysin yhteen henkilöön kerrallaan ja antaa hänelle sikäli mahdollisuus viedä minulta jalat alta. Tosin eipä minua ole ikinä pyydetty ulos samaan aikaan kun tapailen jotain ihmistä, joten tilaisuuksiakaan tuollaiseen ei ole tullut; en siis osaa varmasti sanoa, mitä tekisin, jos mahdollisuus tarjoutuisi.

    En pidä tuota useamman tapailua huonona asiana (ainakaan niin kauan, kun tapailu ei ole erityisen vakavaa ja molemmat tietävät, missä mennään) eikä tarkoitus siis ole millään muotoa arvostella. Yhteen henkilöön keskittyminen saattaa sitä paitsi ehkä pahimmillaan purkautua niin, että alkaa takertua kyseiseen ihmiseen ja sikäli "painostaa" tätä liikaa, mikä ei tietenkään ole hyvä asia.

    Pohdiskelin vain sitä, vaikuttaako tuo suhtautumiseesi noihin miehiin jollain tavalla. Haluamatta sen enempää takertua yksittäisiin sanoihin kirjoitat itse "[...] numero kolmoseen verrattuna". Jarrutatko omasta mielestäsi etenemistä kolmosen kanssa sen takia, että sinulla on vielä toinenkin vaihtoehto? (Toisaalta kuulostaa kyllä siltä, että jarruttelu ei ole erityisen tietoista tai tarkoituksellista vaan tapahtuu luontaisesti.)

    VastaaPoista
  2. Ehkä tuolla bonarimiehellä on samanlainen katras karsittavana kuin itselläsi vielä pari viikkoa sitten. Tosin miehillä ei aina ole erityistä tarvetta karsia sitä. ...Mut ehkäpä kiireille on muitakin selityksiä. Kiireet ovat valitettavan valitettava osa elämää.

    Tosiaan ihmettelen jos kovin suurta perhosparvea pöllähtäisi ilmaan jos pyörittelee neljän...viiden(?) herran katrasta. Vähän pelkään, että tuo liiallinen huomiopommitus vie monelta nettideittaajanaiselta kyvyn keskittyä keneenkään yhteen. Olen vähän ihmetellyt, kun omassa kaupungissanikin ne samat nätit YT-naamat roikkuvat deittipalstoilla vuodesta toiseen. Aika outoa.

    Ja voi myös olla, että tällaiset julkiset etsintäprojektit voivat aiheuttaa jotain perspektiivin liiallista laajentumista, kun sen oikeasti pitäisi keskittyä aika suppeasti yhteen... Rakennat arkielämän televisiodraamaa sen sijaan että eläisit.

    VastaaPoista
  3. Itse olen huomannut sen, että samaan aikaan useamman kanssa deittailu vain sekoittaa oman pollan ja kaikki kuviot. Jotenkin ei ehdi, eikä huvita paneutua yhteen vaan tulee sählättyä puolivaloilla joka suuntaan. En sano tämän olevan yleinen normi kaikille ihmisille, mutta omalla kohdallani pätee joka kerta. Kyllähän toisaalta siinä tulee pienoinen alfaegobuusti, kun useampaa deittailee yhtä aikaa, mutta pitkällä tähtäimellä mikään ei luonnistu.

    Itse yritän pitäytyä jatkossa vain yhden deittailussa kerrallaan. Eipä tarvitse potkaista ketään hyvää potentiaalista pois kuvioista vain sen takia, että itse tarvitsee ilmaa muiden potentiaalisten deittaamiseen.

    Marko:

    Niin... samat naamat siellä deittipalstoilla vuodesta toiseen pyörivät. Ja näemmä itsekin päädyn sinne takaisin uudestaan ja uudestaan...

    VastaaPoista
  4. Eikö vieläkään nappaa? Tapa jolla luokittelet miehiä paljastaa todellisen ongelmasi. Ja sehän on markkina-arvo. Pyrit liian korkeatasoiseen mieheen, laske pikkaisen rimaa, eli omalle tasollesi ja heitä pikkarit pois. Loppu hoituu lounnostaan.

    VastaaPoista