sunnuntai 19. elokuuta 2012

Last time: katkerat at-miehet

Olen suoraan sanottuna jo suhteellisen kyllästynyt otsikon aiheeseen, mutta se tuntuu vainoavan tätä blogia ja tarkemmin ottaen blogin kommenttipalstaa kuin nälkäinen citykani mummon kukkapenkkiä. Jos teen postauksen otsikolla ”Arabian uusi astiasto”, jossa raportoin ostaneeni Arabian uuden astiaston, niin eiköhän joku tule valittamaan, että ”toisilla on varaa ostaa Arabian astiasto siinä missä toiset eivät edes saa pillua”, tai ”jupeilla ja kokoomuslaisilla sitä rahaa riittää, toisilla taas ei ole rahaa puhumattakaan naisesta, joka omistaisi Arabian astiaston”.

Miksi sitten tartuin aiheeseen jälleen kerran? Koska edellinen kirjoitukseni, jossa vinkkasin lukijoita tarttumaan tuoreimpaan Image-lehteen, kirvoitti kommentteja siitä, miten en voi naisena koskaan ymmärtää at-miehiä.

Niin, minä en tiedä, millaista on, kun ei saa pillua koskaan / kerran vuosikymmenessä, ja joutuu iltaisin puremaan tyynyn kulmaa ja haaveilemaan naapurin vaimosta, joka ärsyttävästi keikuttaa takapuoltaan pikkusortseissa rikkaruohoja kitkiessään ja joka panee miestään vittumaisen kuuluvasti miettimättä lainkaan, että seinän takana lymyilee ihminen, joka elää kroonisessa puutteessa ja pyörii iltakaudet netissä kirjoittelemassa kommentteja nimimerkin naisvihaaja_2012 takaa. Kyllä, se varmasti vituttaa, turhauttaa, katkeroittaa ja syö miestä.

Tämän minä (ja varmasti muutkin naiset) vielä ymmärrän, mutta sitten alkaa osuus, jota en ymmärrä. Mitä naiset ovat at-miehille velkaa tai mitä meidän pitäisi tehdä, että se valittaminen loppuu (juu, jakaa tavaraa kaikille vastaantulijoille ja ihan erityisesti at-miehille, mutta kun se ei valitettavasti ole rationaalinen ratkaisu ongelmaan)?

Imagen artikkelissa todettiin, että at-miesten mantra tuntuu olevan, että naisten tulee ”lopettaa nirsoilu”. Naisen tulee siis ilmeisesti pariutua miehen kanssa, joka ei nappaa yhtään – ihan vain puhtaasti siitä syystä, että miesten syrjäytyminen loppuu ja at-mies saa vihdoin piparia ja parisuhteen?

Ajatellaanpa kuvitteellinen tilanne: kolmekymppinen at-mies on lähiöbaarissa. Häntä lähestyy viisikymppinen, Röllipeikkoa muistuttava, epämääräisesti sammaltava lähiöruusu, jolla on paskaiset hiukset, navan korkeudella riippuvat rinnat ja viisi pelastusrengasta vyötäröllä, jotka paljastuvat kauniisti liian lyhyen paidan alta. Säärissä on suonikohjuja ja suusta puuttuu pari hammasta. Hammasrivistö on tupakan kellastuttama samoin kuin kynnet, joilla ruusunen hyväilee at-miehen takapuolta. No mutta, nythän sitä kuuluisaa pillua olisi tarjolla! Eikö kelpaa? Miksi ei? Hei, lopeta nirsoilu, niin ei tarvitse elää puutteessa!

Ja ei, en tarkoittanut sitä, että keskiverto at-mies olisi yhtä epämiellyttävä kuin yllä kuvailtu rappioalkoholisti eli ei tarvitse vetää hernettä eikä papua tai mitään muutakaan vihannesta sinne nenään. Halusin vain antaa ääriesimerkin siitä, että jos ei nappaa, niin ei nappaa, ja siinä tilanteessa ”nirsoilun lopettaminen” kuulostaa ajatuksena jokseenkin absurdilta.

Ajauduin takakuukausina lukemaan Suoli24:sen Sinkut-palstaa, kun blogini vedettiin mukaan at-miesten keskusteluun. Keskustelusta kävi ilmi, että joku palstaa seuraava nainen oli kiinnostunut yhdestä palstan pahimmista marisijoista. Keskustelu meni sitä rataa, että yksi at-miehistä vinkkasi asiasta ihastuksen kohteena olevalle miehelle, joka sitten totesi, ettei ole varsinaisesti kiinnostunut ko. naisesta. Tämä toinen at-mies sitten ihmetteli asiaa, mihin ihastuksen kohde totesi ”mutta kun se ei ole niin yksinkertaista”. Niinpä. Taas olisi ollut pillua tarjolla, mutta ei kelvannut. Lopeta nirsoilu, se on ihan justiinsa niin yksinkertaista? Ja kun tätä mantraa hoetaan naisille, eikö at-miesten tulisi itse noudattaa sitä eli pariutua / harrastaa seksiä naisen kanssa, joka ei välttämättä ihan täpöllä nappaa?



Totesin Rikki-kirjoituksen kommenteissa katkeralle at-miehelle, että hänen (ja muiden samassa jamassa olevien) tulisi ymmärtää, että tämä universumi ja tämän universumin naiset eivät ole hänelle mitään velkaa. Tämä kirvoitti anonyymiltä kommentoijalta seuraavan kommentin: ”Kyllä mä näen, että meillä pitäisi olla ihan velvollisuus auttaa, yrittää auttaa muita ihmisiä. Sanot, ettet ole velkaa - kyllä olet. Sinuakin on autettu monin tavoin, vai kiellätkö?”

Minä totesin tähän, etten ole kiinnostunut levittämään haarojani enkä sen puoleen seurustelemaan kenenkään kanssa säälistä. Lisäksi kommentoin, että jos tuntisin jonkun at-miehen (ystävä, sukulainen, työkaveri tms.), olisin enemmän kuin valmis auttamaan tätä naisasioissa (vinkkejä, tsemppausta ym.). Tämä ei kuitenkaan kuulemma riitä, vaan velvollisuus ulottuu myös ventovieraisiin ihmisiin.

Kommentoija jatkoi, ettei tarkoittanut velvollisuuksilla seksiä tai seurustelua vaan sitä, että yksinäisyyttä ei saisi jättää yksinäisen selvitettäväksi. Ja: ”Sinä ilmeisesti järkeistät asian kuten yllä: Et ole mitään velkaa, sulla ei ole velvollisuutta.” Kommentoijan mielestä naisten tulisi antaa at-miehille mahdollisuus. ”Mulle on jo se aivan mahdoton ymmärtää, että voi dumpata toisen yksien treffien perusteella. Siinä ajassa ei voi mitenkään oppia tuntemaan toista.”

On kaunis ajatus, että meillä kaikilla on velvollisuus auttaa huonommassa asemassa olevia, myös niitä, joita emme tunne. Yllä mainitun keskustelun perusteella olen nyt siinä käsityksessä, että minun tulisi ryhtyä käymään treffeillä säälistä ventovieraiden at-miesten kanssa, että näille tulisi parempi fiilis. Tämä tarkoittaisi vähemmän syrjäytyneitä miehiä ja sitä kautta parantaisi koko yhteiskunnan hyvinvointia. Kommentoija puolestaan totesi, ettei hän tarkoita, että pitäisi lähteä jonkun kanssa treffeille säälistä vaan nimenomaan ”antaa mahdollisuus”.

Mutta kun se mahdollisuuden antaminen valitettavasti perustuu sääliin. Jos istut tunnin jonkun kanssa treffeillä ja samalla pyörittelet itseksesi päätäsi miettien, mikä on säädyllinen aika poistua paikalta, kyse ei ole mistään muusta kuin säälistä, jos miehen kanssa täytyy velvollisuudentunteesta sopia toiset treffit ja ”antaa tälle mahdollisuus”.

Jos ajatusta ja velvollisuutta ventovieraiden auttamisesta yleistetään markkina-arvoteorian ja at-miesten ulkopuolelle, ehdotan seuraavaa:
  • Jos näet kadulla ventovieraan alkoholistin tai narkin, sinulla on velvollisuus ohjata hänet lähimpään katkaisuhoitoon. Alkoholisti / narkki ei kykene paranemaan yksin eikä ihmisten syrjäytyminen ole kenenkään etu.
  • Jos näet lähikaupassasi yksinäisen vanhuksen, joka pelaa hedelmäpelejä, sinulla on velvollisuus taluttaa hänet hellävaraisesti pois pelikoneen luota, kantaa vanhuksen kauppakassit kotiin, keittää teetä ja tarjoilla sitä sympatian kera. Jatkossa olet velvollinen vierailemaan vanhuksen luona vähintään kerran viikossa. Yksinäiset vanhukset tekevät itsemurhia, joten ongelma on todellinen eikä poistu sillä, että käännämme naapurin mummolle selkämme emmekä tervehdi häntä rappukäytävässä.
  • Jos näet kadulla ventovieraan teinin, joka käyttäytyy häiritsevästi ja jolla on oletettavasti huonot kotiolot, sinulla on velvollisuus auttaa häntä. Mene puhumaan hänelle, yritä saada häntä avautumaan ja luoda häneen yhteys. Hän tarvitsee rinnalleen luotettavan aikuisen, jonka puoleen voi kääntyä silloin, kun kotona ryypätään ja hakataan.
Listaa voisi jatkaa loputtomiin, jos oletuksena on se, että kaikilla on henkilökohtainen velvollisuus auttaa yhteiskunnan huono-osaisia ja yksinäisiä.

Ja nyt, vapaata keskustelua, olkaa hyvät. Kommenttipalsta on tähän saakka ollut kovin miespainotteinen tämän aihealueen osalta, joten tällä kertaa ottaisin mielellään kommentteja vastaan myös naisilta. Haluatteko te antaa mahdollisuuden syrjäytyneille miehille deittirintamalla ja pelastaa jonkun päivän? Onko naisilla velvollisuus auttaa ventovieraita miehiä saamaan pillua?

P.S. Edellinen postaus kirvoitti kommentteja myös siitä, miten olen alentunut nimittelemään yhteiskunnan huono-osaisia, kun olen käyttänyt katkerasta at-miehestä nimitystä vänisijä. Katkeran at-miehen kutsuminen vänisijäksi on sama asia, kuin tikkarin nappaaminen sokerinhimoisen lapsen kädestä ja sen jälkeen tämän tuuppaaminen kumoon. (Katkerilla at-miehillä on toki oikeus haukkua ja pilkata bloggaajaa persoonana – huora, bimbo ja ämmä näin muutaman esimerkin mainitakseni – mutta auta armias, jos bloggaaja kutsuu tällaista nimittelijää vänisijäksi. Jotain rajaa!)

85 kommenttia:

  1. Kommentoin, vaikka en olekaan nainen. Sitäpaitsi se lienee jo selvää tässä vaiheessa, että Indigo todennäköisesti kommentoi - oli asiaa tai ei.

    Vänisevät AT-miehet lienevät pieni, tosin äänekäs, vähemmistä AT-miehistä. Suurinosa katkeroituu hiljaa itsekseen tai pyrkii etsimään elämäänsä muuta sisältöä kuin naiset ja niiden puutteesta valittaminen. Imagen artikkelissa Palmén antaa ymmärtää, että monet AT-miehet eivät ole näitä valittajia, ja itse Laasanenkaan ei vaikuta miltään naistenvihaajalta.

    Mielenkiintoista minusta (ja Laasasestakin) on, että naiset tuntuvat vetelevän niitä palkokasveja vähän väliä nenuun noista vänisijöiden kirjoituksista. Mitä väliä sillä on, jos jotkut tyypit netissä keuhkoaa ja vaatii kohtuuttomuuksia naisilta? Saavat vain lisää vettä myllyynsä, kun naiset provosoituvat niin pirun herkästi. Presidentti Koivistoa lainatakseni: ei pidä provosoitua, vaikka provosoitaisiin.

    Hmm, pitänee kommentoida lisää myöhemmin, koska nyt täytyy lähteä sunnuntaipäivälliselle äipän ja isukin luo. Mutsin osalta on varmaan odotettavissa seuraavaa: "noh, onkos törmätty kivoihin naisiin viimeaikoina?!" Niin, nää pariutusmiasiat on vähän muuttunut niistä ajoista kun mun vanhemmat toisensa tapas 60-luvulla erään kylän tanssilavalla. Myönnän, että välillä on vaikea olla provosoitumatta =). Netissä voi sentään jättää lukematta kaiken maailman vänisijöiden kommentit, mutsin kanssa on vähän eri juttu. Faija sentään ymmärtää pitää päänsä kiinni näistä asioista - enimmän aikaa ainakin. Pitäisköhän kokeilla korvatulppia.

    VastaaPoista
  2. Muut naiset saavat nyt kommentoida puolestani enemmän. Yritin jo edellisissä keskusteluissa selittää, kuinka hyödytöntä koko tämä touhu ja luokittelu on. Omat perustelu- ja kommentointitaitoni ovat näköjään sen verran heikoilla kantimilla, että luovutan. En jaksa enää tätä aihepiiriä, jonka ympärillä vellova keskustelu on suurin piirtein yhtä hedelmällistä kuin yrittää todistaa onko Jumalaa vai eikö sitä ole.

    Indigo totesi asian hyvin:

    "kun naiset provosoituvat niin pirun herkästi".

    Jos joku mies haluaa oppia jotain naisista, niin tuon seikan ymmärtämisestä on ihan hyvä lähteä liikkeelle. Sitten voi yrittää sisäistää ajatuksen siitä, että olemme oikeasti erilaisia kuin miehet. Emme ajattele, emmekä toimi samoilla säännöillä. Haluamme miehemme olevan myös meidän silmiä miellyttäviä ja jollakin tapaa sytyttäviä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Jos neuvot hiustenleikkuista, vaatetuksesta, käytöstapojen- ja sosiaalisten taitojen kehittämisestä eivät kelpaa, niin ei sitten. Enkä jaksa myöskään mitään selityksiä siitä, että kun ei muka voi tehdä mitään. Kaikille noille edellä mainitsemistani asioista voi tehdä jotain, jos mielenterveys on kunnossa. Ja sillekin voi tehdä jotain, vaikka sekään ei olisi ihan huippuluokkaa.

    Kukaan ei voi toista pelastaa itseltään tai taikoa toisen elämään onnea, menestystä, puolisoa tai rahaa ja asemaa, tai mikä tämän toisen henkilön ongelma sitten ikinä onkaan, vaikka kuinka yrittäisi.

    Eikä toisten syyttely omasta onnettomuudestaan hyödytä yhtään mitään, vaikka se olisi kuinka oikeutettua tai aiheellistakin. Ainoastaan itseensä voi vaikuttaa. Siinä on myö paras parisuhdeneuvoni ihmisille, jotka ehkä ovat parisuhteessa. Se nimittäin saattaa tulla yllätyksenä niille, jotka parisuhdetta toivovat, että tuo sama ilmiö omasta onnettomuudesta ja pahasta olosta ja sen pyörittelystä heilahtaa todella helposti sen toisen ihmisen harteille ja syyksi, vaikka oikeasti voi muutta vain itseään. Oli sen pahan olon syy sitten mikä tahansa, vaikka se toinen ihminenkin siinä suhteessa. Siltikin kylmä fakta on, että vain itse voi tehdä valintoja muutoksia omaan elämäänsä. Toista ei voi muuttaa, eikä tehdä valintoja toisen puolesta.

    Muuta en osaa enää sanoa.

    T: Nainen - joka kysyy yhtälailla mielipidettä mieheltään ulkoiseen habitukseensa häntä miellyttääkseen ja jonka mies yhtälailla kysyy mielipidettä minulta ulkoiseen habitukseensa minua miellyttääkseen. Parisuhde on kompromissi ja sen ajatuksen sisäistäminen pitäisi sisäistää jo ennen parisuhdetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni perustelusi edellisessä keskustelussa olivat varsin selkeitä ja yhdyn niihin lähes kaikilta osin. Omalta osaltani en jaksanut tulla mukaan juupas-eipäs -väittelyyn, koska kumpikaan osapuoli (tässä tapauksessa vaihteeksi (at-)miehet vs. naiset) ei ollut valmis muuttamaan omaa kantaansa.

      Poista
  3. :) Joo, näin arvelinkin, lähinnä tuo kommenttini oli tarkoitettu niille, joille "pointtini" eivät ilmeisesti missään vaiheessa mitenkään auenneet edes abstraktilla tasolla. Ja juupas- joopas-eipäs -väittelyä siitä yhtäkaikki oli tulossa, vaikka muuta yritettiinkin väittää...

    VastaaPoista
  4. Vähän vaikeata on ymmärtää miksi tästä jaksetaan jauhaa, koska asia ei siitä miksikään muutu eikä bensaa liekkeihin kaatamalla roihu myöskään taatusti laannu. Joka tapauksessa nämä AT-miehet ovat marginaalinen ongelma, ne vaan ehtivät jauhaa aiheesta paljon ja pommittamaan montaa uhria deittipalveluissa. Tosin epäilen, että AT-mieheksi saattaa identifioitua yllättävän moni muuten hyvinkin pärjäävä mies joka ei sormia napsauttamalla saa hankittua naisseuraa. Siksipä kaikilla ulottuvuuksilla ressukan AT-miehen stereotypia vaikuttaa lähinnä absurdilta karikatyyrilta, mutta kummasti sitä on tämänkin blogin jutuissa pönkitetty.

    Väitänpä myös, että ellet ole täysin erakko niin todennäköisesti tunnet miehiä, jotka ventovieraina deittailukontekstissa menisivät silmissäsi AT-lokeroon. Tiedät vaan heistä liikaa, jotta osaisit katsoa asiaa tarpeeksi kylmäkiskoisesti.

    Olen aivan samaa mieltä siitä, että kenelläkään ei ole mitään velvollisuutta ryhtyä korjaamaan kaikkia maailman ongelmia, saati sitten tätä. Mutta kumpi on rakentavampaa toimintaa sen jälkeen kun joku AT-tunari saa feikattua itsensä treffeille asti - avautua anonyymissä blogissa siitä miten joku kehtasikin pukeutua huonosti, vai sanoa kyseiselle henkilölle suoraan että jos habituksesta tulee näin pahat vibat niin ennen seuraavia treffejä (jonkun muun kanssa) sille kannattaisi tehdä jotain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, varmasti olisi rakentavaa vihjaista deitilleen, että ulkoiselle habitukselle kannattaisi tehdä jotain ennen seuraavia deittejä (jonkun toisen kanssa). Epäilenpä vain suuresti, ettei se johda mihinkään muuhun kuin siihen, että deitti vetää herneet nenäänsä ja pahoittaa mielensä - ja tulee niille seuraaville treffeille entistä epävarmempana ja itsetunto latistettuna, mutta edelleen samoissa vaatteissa..

      Blogissa annettuihin ohjeisiinkin kaikkien miesten reaktio on ollut "ei näistä ohjeista ole mitään hyötyä", joten millä tavalla tilanne olisi erilainen irl?

      Poista
    2. Aika naiivi ajatus, että ATMyys johtuisi jostain pukeutumisesta. Vai eikö teille naisille riitä, että on farkut ja siisti paita päällä.

      Poista
    3. samoja ajatuksia. Eiköhän se kiikasta jostain ihan muusta. Se varmaan eniten syö kun ei tiedä mistä milloinkin ja tuntuu että hakkaa päätä kiviseinään kun ei onnaa.

      Poista
    4. ATMmyys ei kyllä minunkaan mielestäni ole yleensä pelkästään pukeutumisesta kiinni. Tosin osa miehistä ei viitsi edes pukeutua siihen siistiin paitaan ja farkkuihin. Näen päivittäin aika karmeita tapauksia kaupungilla. Naiset ovat kuitenkin yleensä itse kiinnostuneita pukeutumisesta ja näkevät sen eteen vaivaa. Siksi he myös arvostavat hyvin pukeutuvaa miestä. Sitäpaitsi on se minustakin mukavampi astua ovesta ulos, kun ulkoasu on huoliteltu. Se on myös huomaavaista kanssaihmisiä kohtaan, varsinkin kun satun työskentelemään palvelualalla.

      Syvemmät syyt naistenpuutteeseen: ujous/arkuus, sisäänpäinkääntyneisyys temperamentissa, mielenterveysongelmat, vähäinen/olematon seurustelukokemus nuorella iällä, tietty kömpelyys sosiaalisissa tilanteissa ja kaikenlainen syrjäytyneisyys ja ongelmaisuus ylipäänsä. Onhan noita.

      Poista
  5. Lurpsis!, olipas maukkaat keitokset mammalla tällä kertaa. Nainen tajusi jopa olla aloittamatta mitään keskustelua naisista ja siitä miten kivaa olisi saada lapsenlapsia. Tässähän alkaa melkein toivoa, että muorille vähitellen valkenee se, että toisestakin pojasta taitaa tulla vanhapoika (näiksi kait ATM:iä ennen kutsuttiin). Niin, minulla on siis isoveli. Ehta vanhapoika hänkin, ikää 44 vuotta, eikä minulla ainakaan ole havaintoa, että hänellä olisi koskaan ollut naista. Hän on pitkä (185 cm), ihan ok-näköinen ja hyväpalkkaisessa työssä, eli siis "kunnon mies". Ongelma hänellä varmaan on se, että hän on vähän ujo. Hänkin ajautui jo nuorena kaikkien seurustelukuvioiden ulkopuolelle. Mitä isobroidi edellä, sitä pikkubroidi perässä - ilmeisesti alempitasoisuus kulkee suvussa, noh, eipähän siirry seuraavaan sukupolveen X-D.

    Noniin, asiaan. Tuo SH:n Arabia-esimerkki on vähän ontuva, koska ihminen voi elää aivan hyvin ilman Arabian kippoja tai kuppeja. Tai suurinosa ainakin, itselle se tuottaisi kyllä suuria vaikeuksia. Toisaalta, jos isken kaupassa silmäni Runo-kahvikuppiin voin hankkia sen itselleni kohtuullisin kustannuksin. Sen jälkeen se on minua ilahduttamassa aamuisin elämäni loppuun asti (tai ainakin siihen asti, kunnes tiputan sen lattialle). Tässä vaiheessa joku tietenkin sanoo, että seksi tai kumppani eivät ole mitään ihmiselle välttämättömiä perustarpeita, joita ilman oikaisee koipensa. Eivät ehkä olekaan, mutta niiden puute laskee todennäköisesti monen miehen onnellisuutta ja elämänlaatua merkittävästi.

    Kahvikupeista päästääkin sitten SH:n toiseen esimerkkiin (alkoholisti/peliriippuvainen vanhus/ongelmateini), joka nähdäkseni myös on vähän huono. Vaikka minä en ehkä menisi itse kiikuttamaan ostarin takana istuvia juoppoja katkolle, niin kuitenkin yhteiskunnassamme on instansseja ja virkamiehiä näitä ihmisiä auttamaan. Samoin apua löytyy peliriippuvaisilla ja ongelmateineille - jos vain resursseja on tarpeeksi. Mutta miten on vänisevän AT-miehemme laita? Meiltähän ei löydy edes bordelleja, jossa (halukkaat) alan ammattilaiset voisivat maksua vastaan levittää haaransa AT-miehille (ja jokuselle himokkaalle perheenisällä kans =D). Suhdetta vänisijöille onkin sitten astetta hankalampi yhteiskunnan järjestää. Naiset voivat minun puolesta edelleenkin ihan itse päättää kenelle niitä koipiaan levittävät vai levittävätkö kenellekään. Vänisijät voivat vänistä asian tilasta, jos niin haluavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne äidit kyselevät tyttäriltäkin, että missä se mies on / miksi sitä ei ole. Ja todellakin tiedän tunteen, se rassaa. Oma äitini kyselee asiasta joka toisen puhelun yhteydessä eli noin joka toinen viikko. Keskustelut menevät suunnilleen tätä rataa:

      Äiti: Mitä teit viikonloppuna?
      Minä: Kävin yhdessä taidenäyttelyssä.
      Äiti: Kenen kanssa???
      Minä: Öö.. Yhden kaverin. (En mainitse nimiä, koska äiti ei tunne ystäviäni, joten on hyödytöntä eritellä, olenko ollut näyttelyssä Mervin / Raijan / Ailin kanssa.)
      Äiti: Minkä kaverin?
      Minä: No kaverin. (Tässä vaiheessa vituttaa jo rankasti.)
      Äiti: Siis poikakaverinko?
      Minä: Mulla EI ole mitään v..n poikakaveria. Tästä keskusteltiin viimeksi kaksi viikkoa sitten. (Tässä vaiheessa yleensä huudan kuin teini-ikäinen.)
      Äiti: Ai jaa.... (Ei niitä lapsenlapsia sitten ole vissiin tulossa lähiaikoina / onkohan tuo sittenkin lesbo)

      Arabia-esimerkkini taisi mennä ohi. Tarkoitin sillä sitä, että kirjoitanpa blogissa mistä aiheesta hyvänsä, oli se sitten lemmikkikissoista, Arabian astioista, uimisesta, matkustelusta tai opiskelusta, joku vetää kommenteissa keskustelun markkina-arvoon ja at-miehiin ja aloittaa vänisemisen.

      Sinänsä olet oikeassa siinä, että yhteiskunta ei tee mitään "at-ongelmalle". Mitä sille sitten voisi tehdä tai onko yhteiskunta ylipäätään velvollinen tekemään jotain sille, että joku ei saa pillua (ja kyllä niitä at-naisiakin löytyy, jotka elävät puutteessa)? Luulen, että esitys laillisista bordelleista, jotka on suunnattu syrjäytyneille miehille, voisi herättää pienimuotoista vastustusta puolueesta riippumatta. Ja Suomessa ei tosiaan ole bordelleja, mutta seksiähän saa kaiketi toistaiseksi ostaa vapaasti, kunhan kauppatavara ei ole ihmiskaupan uhri. Kaikilla ei tietysti ole siihen varaa ja tätä ei muutenkaan tarvitse tulkita siten, että ratkaisuni ongelmaan olisi se, että kehotan at-miehiä käyttämään maksullisia palveluita.

      Poista
    2. Väniseminen on mukavaa, koska se tuottaa kohdenaiselle edes pieniä häivähdyksiä siitä, miten etuoikeutettu hän on.

      Poista
    3. Väniseminen ei edistä asiaanne mitenkään. Lähinnä se tekee teistä naurunalaisia (mikä myös estää sen, että joku ottaisi asian tosissaan ja alkaisi ajaa at-miesten asiaa), ja tappaa auttamishalut alkuunsa.

      Poista
    4. 31v mies. Kyllä me ymmärretään, että haluat kostaa ja kostaa ja kostaa ja vielä kerran kostaa kaikille "etuoikeutetuille" naisille elämänkohtalosi, oli meillä siihen sinun tilanteeseesi tai elämääsi mitään osaa tai arpaa.

      Sitä emme ymmärrä, että miksi järkipuhe, myös sinun kanssa samaa sukupuolta edustavien miestenkään tasolta ei tavoita sinun korviasi. Tai siis tässä tapauksessa silmiäsi.

      Täällä on jo moneen kertaan todettu, (siis myös muiden miesten toimesta), että get over it ja move on. Anna anteeksi kokemasi vääryydet ja sitten voi ehkä alkaa elämäkin hymyilemään jossain vaiheessa. Nyt vain pahennat omaa tilaasi pitämällä kiinni vihastasi.

      News flashina sinulle myös, että elämä on täynnä muita "etuoikeutettuja" ihmisiä, joista jollakulla on aina paremmin asiat kuin itsellä. Kateuden ja katkeruuden ruokkiminen näitä ihmisiä kohtaan omassa sydämessä aiheuttaa enemmän vahinkoa itseäään kohtaan kuin näitä parempiosaisia.

      En jaksa alkaa tänne luettelemään ja kertomaan, kuinka vaikeaa ja mitä aivan todellisia ongelmia myös naisilla on. Tai kuinka myös meillä on yksilöinä kaikilla omat vaikeutemme, kipukohtamme, surumme ja yksinäisyytemme. (Arvaan jo kuinka naurettava tällainen väite mielestäsi on, koska eihän meillä "etuoikeutetuilla" naisilla voi tietenkään olla mitään todellisia ongelmia tai ainakaan yhtä pahoja, saati pahempia kuin sinulla tai muilla miehillä).

      Jos naiset eivät mielestäsi ansaitse onnea yhtään sen enempää kuin sinäkään, niin minkä mielipiteillesi voin. LÄhtökohtaisesti yritän itse ajatella elämässäni niin, että jonkun toisen onni ei ole minulta itseltäni pois, vaikka kuinka ketuttaisi ja sapettaisi.



      Poista
    5. Alempana oleva kommentti 31 v. mieheltä kertoo kaiken tämän henkilön ajatusmaailmasta (20. elokuuta 2012 13.42). Liekö trolli, tai ainakin ajatusmaailma on pahasti harhainen.

      Ja mitä tulee siihen, että olen etuoikeutettu - minä kyllä tiedostan olevani etuoikeutettu jo ihan siitäkin syystä, että olen sattunut syntymään Suomeen. Maailman rikkaimpaan prosenttiin pääsee 2805 euron palkalla, ja eihän raha yksistään onnea tuo, mutta kyllä se kummasti lisää onnen tunnetta, kun on asunto, ruokaa ja yhteiskunnan tarjoamat ilmaiset terveyspalvelut, näin muutamia etuuksia mainitakseni. Tätä kannattaisi miehen 31 veekin joskus miettiä, kun vituttaa.

      Poista
    6. Pitikin vielä pyörtää päätökseni ja edes yrittää kommentoida tänne jotain tuossa aikaisemmin... turha vaiva näköjään. Luin tuon kommentin tuolta alhaalta ja olen lähes täysin sanaton. Tai siis löytyisi montakin sanaa jotka tekisi mieltä täräyttää tänne, mutta tän 31v mies -juttujen on pakko olla trollausta, niin en jaksa vaivautua.

      Sulla alkaa olla kohta se tilanne edessä, että joudut poistaa nää kommentointi-mahdollisuudet kokonaan. Ymmärrän hyvin jos siihen ratkaisuun päädyt. Itse en ainakana enää jaksaisi tiettyjä kommentteja edes julkaista.

      Poista
    7. Miten naiset voi noin pahasti suuttua muutamasta yleisluontoisesta, joskin todellisuuden piilotettua puolta valottavasta kommentista?

      Poista
    8. Aah, täällähän on poissaollessani lämpö päässyt nousemaan. Aina löytyy äänekkäitä ATM:iä, jotka onnistuvat nostattamaan naisten verenpainetta. Ehkä se onkin näiden miesten tapa "kostaa". Kun naiset sitten saavat verenpaineensa laskemaan, niin miehet siirtyvät "tökkimään" jotain toista naikkosta.

      SH:llahan on aina mahdollisuus "ennakkosensuuriin" tai poistaa kaikki kommentit, koska tämä on hänen bloginsa. Luulen, että ilman esikarsintaa nämäkin kommenttiketjut olisivat vajonneet Suoli24:n ankealle tasolle.

      Poista
    9. Kommentit alkavat kyllä jo mielestäni olla Suoli24-tasoa, valitettavasti. Mitä tulee kolmeykkösen miehen kommentteihin, itse en ainakaan suuttunut niistä. Pohdinpa vaan, onko kyseessä trolli vai harhainen ja sairas ihminen. Ensimmäinen vaihtoehto lienee mukavampi henkilön itsensä kannalta.

      Poista
    10. "trolli, nettislangissa henkilö tai keskusteluviesti, jonka tarkoituksena on provosoida ja häiritä muita keskustelijoita" (Wikipedia)

      Ainakin jotain anonyymejä naisia tuntuisi hieman kismittävän näiden vänisijöiden kommentit. Trollejapa hyvinkin, koska vänisijän olemukseen kuuluu trollaus ja
      kiksien saaminen siitä, että tuntemattomat naiset vetäisevät kahveet väärään rööriin miehen juttuja lukiessaan. Ehkä sellaisen pienen yleistyksen voisi tehdä, että naiset (keskimäärin!) lienevät herkempiä syyllistymään, provosoitumaan ja miettimään jonkin ihmisen sanomisia vielä kuukauden (ellei vuosien) päästä sängyssä, kun uni ei tule silmään. Tämän siis sanoi mies, joka on pitkävihainen (joskus) ja jolla on norsun muistikapasiteetti =), tosin syyllistän itseäni vain jos siihen on todella aihetta.

      Poista
    11. 31v mies,

      puhut etuoikeutetuista ihmisistä (no, näemmä lähinnä/pelkästään naisista) ja maailman epäreiluudesta.

      Olettaen, ettet trollaile netissä ihan vittuillaksesi vaan oikeasti mietit oman tilanteen parantamista: oletko kokeillut pohtia omaa onnellisuuttasi tai tyytyväisyyttäsi vertaamatta itseäsi muihin? Tuo vertailu nimittäin masentanee lähes poikkeuksetta. (Eikä tämä siis tarkoita, että sinä olisit muita huonompi, vaan sama pätee varmaan ihan jokaiseen ihmiseen; aina löytyy muita, joilla asiat näyttävät olevan paljon paremmin.)

      Hiukan ontuvana vertauksena tulee mieleen vaikkapa punttisalilla käynti. Jos vieressä on kerrostalon kokoinen karpaasi nostamassa kolme kertaa oman painonsa verran malmia, ei se oma taistelu tyhjän levytangon kanssa ole varmaan kovinkaan vaikuttavaa ja sitä naapurin palaa katsellessa saattaa tehdä mieli painua takaisin kotisohvalle. Mutta tuollaisessa vertailussa ei ole mitään järkeä. Pointtihan on yrittää itse parantaa omaa suoritustaan kerrasta toiseen, eikä sillä vieressä olevalla kaapilla ole mitään tekemistä asian kanssa.

      Sama juttu se on ihmisiä lähestyttäessä tai parisuhteissa. Jos homma menee reisille, voi miettiä, miten itse toimi aiempaan verrattuna ja ohjata omaa käytöstään sellaiseen suuntaan, jonka uskoo tuottavan itselle paremman tuloksen jatkossa. Toki tämä eroaa tuosta punttisvertauksesta sikäli, että tässä kilpaillaan toisten kanssa huomiosta ja sikäli myös muiden ihmisten toiminta voi vaikuttaa omiin tuloksiin. Mutta muiden ihmisten toimiin ei kuitenkaan voi vaikuttaa, joten oman aikansa voi yrittää käyttää hyödyllisesti ja keskittyä itsensä kehittämiseen — eikä paras tapa siihen ole todennäköisesti käyttää kaikkea energiaansa muiden "kilpailijoiden" ja kohteideen vihaamiseen ja syyttelyyn.

      Voi olla, että muut ihmiset ovat päässeet elämässä sinua helpommalla. Voi myös olla, että eivät oikeasti ole, vaikka siltä niin ulospäin näyttäisi. Totuus on lopulta yhdentekevä sikäli, että sinun vihasi ja katkeruutesi ei sitä mihinkään muuta. Se, mihin sinä voit vaikuttaa, on tyytyväisyytesi omaan toimintaasi. Jos saavutat parhaiten itseluottamusta ja ylpeyttä omissa silmissäsi provosoivalla nettikirjoittelulla, niin hieno homma, sitten voit keskittyä siihen ja tulla päivä päivältä onnellisemmaksi.

      Poista
    12. Ihan järkipuhetta Dorianilta. Itsekin yritän toisten haukkumisen sijaan keskittyä siihen mitä asialle voisi itse tehdä. Minun kohdallani se rajoittuu kyllä siihen, että katson mitä päälleni pistän, enkä anna kuntoni romahtaa ihan pohjalla. En vain tiedä voiko noiden osalta tehdä enää paljoakaan. Tietenkin joskus kysyn naismyyjän mielipidettä jostain vaatteesta tai parturilta uusia ideoita karvoituksen muokkaamiseen.

      Tosin ei ole mitään takeita, että näillä alan ammattilaisilla olisi kovin hyvä esteettinen silmä. Kerran annoin suhteellisen vapaat kädet parturilleni, tuloksen nähtyäni mielessä pyöri lähinnä: "en tiedä onko tämä nyt tällä hetkellä kuuminta hottia Helsingin homopiireissä tai nuorison parissa, mutta olen 32-vuotias heteromies!" Arvata saattaa, että seuraavalla kerralla palattiin samaan vanhaan tyyliin. Tyyliin, joka ei ole yhtään huono, jos haluaa olla seuraamatta kaiken maailman älyttömiä trendejä :-D.

      Jos unohdetaan tuo ulkokuoren värkkääminen, niin olen kyllä aika pihalla mitä minun pitäisi tehdä parantaakseni asemaani näillä markkinoilla. Alkaa lukemaan jotain pelimiesoppaita? Minusta ne ja niiden vinkit vaikuttavat kovin pinnallisilta ja teennäisiltä. Toisaalta, jos ne toimivat...hmm, ei vaan tunnu omalta jutulta. Tilanne on tosiaan "vähän" hankala, jos on jo 32-vuotias, eikä ole juuri mitään kokemusta naisista. Ehkä pitää vain toivoa, että törmää joskus naiseen, jota tämä ei häiritse. Sellaisiakin naikkosia on olemassa, kuulemma.

      Poista
    13. Oikeastaan oleellisinta on mielestäni se, että onnellisuuden löytää jotenkin itsestään ja omasta tekemisestään. Tämä kuulostaa ehkä joltain hengelliseltä hippimantralta, mutta minusta tuossa on järkeä ihan rationaalisesti ajatellenkin.

      Jos oman tyytyväisyytensä ehtona pitää toista ihmistä tai tämän tekoja, tulee luovuttaneeksi aika paljon omaa valtaansa pois. Samalla on riippuvainen sen toisen ihmisen päähänpistoista ja oma maailma voi keikata yllättäenkin päälaelleen, vaikka itse ei tekisikään mitään. Lisäksi tuossa heittää toisen ihmisen harteille myös vastuun omasta onnesta, ja siis vaatii toiselta ihmiseltä sellaista, mistä hän ei todennäköisesti haluaisi vastuuta ottaa.

      Omat vaikutusmahdollisuudet muiden tekemiseen ovat myös hyvin rajalliset, joten toisten tekoihin ei minusta kannata jäädä pitkäksi aikaa roikkumaan. Tottakai se harmittaa, jos se oma ihastus antaa pakit, mutta tuskinpa hän lahjomalla tai uhkailemalla mieltään muuttaa - eikä varmaan senkään jälkeen, kun hänet haukkuu kylmäksi naudaksi anonyyminä netissä. Eihän se helppoa ole ravistella pettymystä hartioiltaan, mutta muutakaan ei oikeastaan voi tehdä, joten katse pitää vain siirtää eteenpäin.

      Tiedän, että tämä kaikki on helpommin sanottu kuin tehty, enkä itse pysty tähän läheskään aina. Tiedän myös, etteivät tällaiset neuvot varsinaisesti auta ketään löytämään sitä omaa prinsessaa. Mutta elämästään on mahdollista tehdä siedettävämpää, kunnes se oikea sattuu kohdalle (tai vaikkei ikinä sattuisikaan, mikä on toki myös ihan mahdollista). Ja voi olla, ettei se neitonen toisi mukanaan onnea vaan se pitäisi joka tapauksessa etsiä lopulta jostain muusta.

      Poista
    14. Olen jopa huomannut, että jotkut nuoret/nuorehkot miehet suhtautuvat tilanteeseen kuvaamallasi tyyneydellä. Parempi keskittyä tekemään itsensä tyytyväiseksi sitä "oikeea" odotellessa, tosin AT-miehet saanevat odottaa sitä seuraavaan elämään asti. Eli, kannattaa yrittää tehdä elämästään mahdollisimman onnellista ilman hameväkeä - helpommin tosiaan sanottu kuin tehty. Minäkin todennäköisesti revin vielä hiuksiani asian suhteen ainakin pari-kolme seuraavaa vuotta. Sen jälkeen sopisi kyllä seestyä ja keskittyä rakentavampiin asioihin, kuten esimerkiksi perhostenkeräilyyn...

      Väliraportti nettideiteistä. Sanoin tuossa jossain vaiheessa laittavani profiilini nettideittiin. Tulokset: kolme lähetettyä viesti, nolla saapunutta viestiä ja profiiliani on käyty katsomassa 42 kertaa. Alkaa taas vaikuttaa tooosi "lupaavalta". Tällä kertaa en kyllä antanut profiiliani oikoluettavaksi jollekin naiselle. Viimeksi luetutin sen kaverillani, vastauksena oli, että "ihan ok, eipä tätä juuri tarvitse muuttaa". Kuten sanoin, viime kerralla kypsyin koko hommaan jo parin kuukauden jälkeen. Tällä kertaa tein radikaalisti erilaisen profiilin, mutta epäilen ettei se ole yhtään edellistä parempi - voi olla jopa huonompi. Tällä kuitenkin mennään. Olen jo ylittänyt "pari viestiä per kuukausi"-periaatteeni, että syyskuussa sitten uudestaan. Epäilen kyllä, että kyllästyn taas viestien raapusteluun. Oikeastaan voisin jättää profiilini roikkumaan vaan nettiin, ehkä siihen vastaa joku aloitteellinen naisihminen. Se on kyllä erittäin epätodennäköistä, mutta tämä säästäisi minut ajanhukalta ja harmailta hiuksilta. Kyllä tuohon naisten profiilien lukemiseen ja yksilöllisten viestien laatimiseen menee sittenkin sen verran aikaa, että en tiedä maksaako kauheasti vaivaa. Pitäkää tunkkinne, eukot :-D.

      Poista
    15. Tämä on sen verran kiintoisa aihe, että piti vielä palata tähän uudestaan - vaikka keskustelu saattaa olla jo lipsunut pois alkuperäisestä aiheesta ja on muutenkin jo venynyt pitkäksi.

      Minä en tiedä markkina-arvoteoriasta paljonkaan eikä se kiinnosta sitäkään vähää, mutta mitä tulee vaikutusmahdollisuuksiin oman elämän ja onnellisuuden suhteen, ulkonäkömuutokset lienevät niitä pienimpiä (ja ehkä helpoimpia). Niiden lisäksi voi pohtia hieman teoreettisempia asioita, kuten minkälaisen kuvan itsestään teoillaan ja käytöksellään antaa jne. Mutta ihan konkreettisiakin asioita voi miettiä, esim. isommassa mittakaavassa:
      - mitä harrastaa, kenen kanssa ja missä
      - mitä tekee työkseen, kenelle ja missä
      - missä asuu ja miten (kaupunki, maa, maanosa)

      Kannattaa siis pyrkiä miettimään ihan perustavanlaatuisiakin valintojaan. Vaikka ei päätyisikään esimerkiksi viettämään vuotta Afganistanissa hiukan perspektiiviä hakemassa, voi ainakin teorian tasolla miettiä rohkeitakin muutoksia ja yrittää selvittää itselleen, mikä estää niitä tekemästä. Syyt voivat olla hyviä ja lopputulos se, että aivan perustellusti elää juuri sellaista elämää kuin parhaillaan elää. Miettiminen on silti ihan paikallaan, ja toistuvasti jonkinlaisin väliajoin.

      Mitä ikinä päättääkään tehdä, kannattaa se tehdä siksi, että siitä saa itse jotain irti. Toki sitä voi jättää työnsä, myydä omaisuutensa ja viettää päivät kadulla soittaen luuttua, mutta jos sen tekee pelkän mahdollisesti helpommin irtoavan piparin toivossa, saattaa se muuttua epämiellyttäväksi aika nopeasti.

      Deittailuun tämä liittyy sikäli, että harrastusten ja työn valinnalla voi vaikuttaa aika paljonkin siihen, keitä tapaa. Sitä paitsi uskon yhä naiivisti, että ihmisiä kiinnostaa lopulta eniten se, kuka toinen on, eikä niinkään se, mihin suuntaan hänen hiuksensa sojottavat. Ja uskon sen näkyvän ulospäin, kun ihminen viihtyy omassa elämässään ja kokee siinä olevan jotain sisältöä.

      Poista
    16. Niin, harvaa asiaa kannattaa tehdä pelkästään ulkoisen motivaation takia, esimerkiksi työ pelkästään palkan motivoimana. Itse pyrin valitsemaan tekemiseni ja olemiseni omien mieltymysteni mukaan, en sen mukaan mitä toiset mahdollisesti niistä ajattelevat - ainakin suurimman osan ajasta toimin näin.

      Harrastukseni ja työni olen valinnut ihan pelkästään niiden kiinnostavuuden pohjalta. Se, että opinnoissani ja työympyröissäni liikkuu ehkä keskimääräistä enemmän naisia, on vain lisäetu, ei syy valita alaa. Sama koskee ulkokuorta. Pidän vaatteista, kengistä, kelloista ja koruista, enkä ensisijaisesti pidä niitä saadakseni paremmin naisia. Jos joku nainen pitää tätä positiivisena asiana, niin hyvä. Sama koskee kunnon ylläpitämistä. Teen sen ensisijassa terveyteni ja o m i e n esteettisten mieltymysteni takia. Jälleen kerran, jos ruhoni jotain naista miellyyttää, niin hyvä.

      Tietenkin on hyvä, jos parinvalinta ei tapahdu pelkästään (tai edes ensisijaisesti) ulkokuoren perusteella. Biologi sisälläni sanoo kuitenkin, että ulkonäöllä on jotain merkitystä. Ulkomuoto kertoo monille eläinlajeille lajikumppanin mahdollisista hyvistä geeneistä. Tämän (ja muiden seikkojen) perusteella naaraat sitten valitsevat parittelukumppaninsa. Eli hienosti sanottuna harjoittavat seksuaalivalintaa, joka on yksi luonnonvalinnan muoto. Me kaikki olemme niiden urosten jälkeläisiä, jotka ovat tässä valinnassa menestyneet.
      Vaikka en halua redusoida parinvalintaa pelkäksi biologiaksi, niin luonto on kuitenkin ollut maapalolla paljon kauemmin kuin kulttuuri. Elämää on ollut miljardeja vuosia, mutta inhimillinen kulttuuri on vain joitakin tuhansia vanha.

      Poista
  6. Now something completely different - eli naisten pukeutumis- ja hygieniavinkit AT-miehille. Kuten aiemmin sanoin, niin nuo vinkit ovat ihan käyttökelpoisia, jos mies on aivan onneton näiden asioiden suhteen. Pukeutumisella ja hyvällä hygienialla voi mieskin parantaa mahdollisuuksiaan, ainakin hieman. Itse kun luin tuota yhtä tämän blogin ulkoista habitusta käsittelevää postausta, niin ei siihen voi sanoa kuin, että jos minusta väännettäisiin yhtäkään "jälkeen"-kuvista muistuttava, niin se kyllä huonontaisi vaan tilannettani. Paraskin niistä näyttää lähinnä pelimieheltä, joka yrittää vähän liikaa - joihinkin naisiin tuollainenkin tietty uppoaa.

    Oikeastaan nuo vinkit sopisivat paremmin kädettömille KT-miehille tai nuorille AT-miehille. Me vanhat AT-veteraanit tuskin niistä hyödymme kovin, koska olemme jo kauan sitten jääneet tästä pariutumisjunasta. Tai parinetsinnältämme on pudonnut pohja, kuten SH asian ilmaisi. Vaihtoehtomme ovat ehkä 1) vänistä 2) vänistä itseksemme 3) yrittää keskittyä johonkin muuhun elämässä tai 4) kysyä omalääkärilta olisiko mahdollista saada pedofiileille tarkoitettua seksuaaliviettiä lamaavaa lääkettä tai paremman puutteessa runsasta annosta SSRI-masennuslääkettä (lähtee halut sekä kyvyt ja masennuskin voi helpottaa) X-D

    P.S. Näin nainen voi parantaa mahdollisuuksiaan löytää mies: huolehdi hygieniasta, pukeudu siististi, maalaa naamasi (kohtuudella), ajele/vahaa liiaksi villiintynyttä karvoitusta. Tärkeää on myös muistaa pysytellä kohtuupainoisena tai välttämään ainakin sairaalloista lihavuutta. Jos edellisen suhteen aikana olet "paisunut", laihduta. Muista siis terveellinen ruokavalio ja liikunta, sekä se, että jokainen näkemäsi suklaalevy ei ole tarkoitettu syötäväksi. Näillä tipseillä pitäisi päästä jo aikas pitkälle...tai mitä mä näitä oikeastaan edes kerron, koska suurinosa naisista jo tietää ne itsekin =D.


    VastaaPoista
  7. Hei vaan,

    Kiva, että kirjoittamani kommenttini kirvoitti vielä oman aloituksensa.

    Pahoittelen, että olen siis mies minäkin.

    Tekstiäsi lukiessa tuli mieleen neuvo: "Älä kirjoita kiukkusena."

    Sun kuvaamasi (ääri-)esimerkit eivät sitten yhtään avanneet ajatteluasi, tuon lähiöruusu-esimerkin kumoat ihan itse seuraavassa kappaleessa.

    Onko sinun sanomasi siis, että jokainen meistä ajakoon vain omaa etuaan vähät välittämättä muista?

    Ok. Avaan ajatteluani vielä.

    Naisen nirsous on ongelma myös naisille itselleen. Miten on mahdollista, että niin monet naisetkin valittavat olevansa puuttessa. Jos miehet on puutteessa ja naiset puuttessa, luulisi, että tilanne ratkeaisi helpostikin.

    Mutta ei. Eikö olisi yhteiskuntamme paljon onnellisempi, jos naisetkin pystyisivät rakastumaan yhtä helposti kuin miehet. Mitä väliä olisi sillä, että seksikumppanina olisi nörtti narukäsi, jos nainen olisi häneen vaan rakastunut?

    Ratkaisu ATM-ongelmaan + moneen muuhun (jopa paratiisi maan päälle?) on yksinkertainen: Naiset rakkauskouluun.

    Sillä teillä naisilla on kiero ja väärä käsitys siitä, mitä rakkaus on. Te sidotte rakkauden väärin asioihin: esim. miehen pituuteen + muihin pinnallisiin seikkoihin, vaatteisiin, miehen itsevarmuuteen + muuhun lapsellisuuksiin.

    Te elätte kuvitelmassa, että te ette itse voi vaikuttaa, rakastutteko vai ette. Ne perhoset joko tulee tai ei. Perhoset siellä vatsassanne on jotain mystisiä, ihmistä suurempia, joka kertoo teille jumalallisen totuuden, onko mies se oikea vai ei. VÄÄRIN!

    Koska pohjimmiltaan miehet on kuitenkin aika samanlaisia. Me ollaan ihmisiä, meillä on tunteet, toiveet, pelkomme, epävarmuudet (aivan, myös ne itsevarmat on joskus epävarmoja, tuliko yllätyksenä?) ...
    Ei teidän naisten tarvitsisi muuta kuin avata oma sydämennne, ja antaa rakkauden tulla, mutta ei, te lyötte sydämenne lukkoon, ja kadotatte avaimen kun treffikumppaniksi ilmaantuu esim. keskiarvoa lyhyempi tai hiukan ujo mies. Ja sitten huijaatte itseänne ajattelemalla, että niitä perhosia nyt ei vaan tullut, ei voi mitään :(

    Tällä te vahingoitatte myös itseänne. Sillä teidän etsinnälläkin on kustannuksensa. Ja niitä YTM:ä ei vaan riitä kaikille. (Älkää ruokkiko sitoutumaan kykenemättömiä pelimiehiä!)

    Miten voi olla, että vaikka olettekin miten nirsoja, Suomessa silti erotaan niin usein, ja useimmiten juuri naisten aloitteesta. Onko teissä naisissa joku valmistusvirhe? Ettekö te naiset osaa olla tyytyväisiä mihinkään? Johonkin se raja olisi teidän osattava laittaa, jossa te päätätte: Nyt en halua enempää. Onko vika siinä, että sälytätte onnellisuuden tavoittelunne miehen vastuulle. Siinä teette virheen.

    Jos vielä tästä Laasasen kritisoinnista. Älkää ampuko viestintuojaa. Laasanen vain on tuonut esille olemassaolevan ilmiön, joka syntyy kahdesta syystä:
    1. Naisten nirsous
    2. Naisten liian samankaltaiset kriteerit miestä valitessaan.

    Ymmärrän, että aihe on naisille kiusallinen ja siksi haluaisitte lakaista sen maton alle, mutta se on väärin. Se ei poista itse ongelmaa mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitukseni pointti taisi mennä sinulta kokonaan ohi. Se oli juurikin se, että itseään ei voi pakottaa ihastumaan / rakastumaan keneenkään. Jokaisella on omia preferenssejä vastakkaisen sukupuolen suhteen - jotkut ominaisuudet nappaavat ja toiset eivät.

      Mitä nirsoiluun tulee, itselläni se ainakin kannatti, sillä löysin neljän vuoden sinkkujakson jälkeen ihmisen, joka vastaa täysin omia preferenssejäni ja joka myös herätti perhoset vatsan pohjassa. Muistan myös hämärästi lukeneeni joskus tutkimuksesta, jossa todettiin, että suhde on kestävämmällä pohjalla, jos kumppaneiden "markkina-arvo" on lähellä toisiaan. Minusta tämä on myös varsin järkeenkäyvää: jos komea mies on ruman naisen kanssa tai vice versa, ruoho aidan toisella puolella saattaa ruveta jossakin vaiheessa näyttämään vihreämmältä ensihuuman haihtumisen jälkeen. Pinnallista, mutta luultavasti myös totta.

      Ja olen tosiaankin sitä mieltä, että minulla ei ole velvollisuutta ryhtyä pelastamaan ventovieraita ihmisiä. Olen harkinnut joskus liittyväni SPR:n ystävätoimintaan, jossa voi ryhtyä ystäväksi esimerkiksi yksinäiselle vanhukselle. Hylkäsin ajatuksen kuitenkin sen johdosta, että oma äitini on yksinäinen, joten käytän mieluummin liikenevän vapaa-aikani hänen kanssaan kuin sen ventovieraan vanhuksen. Ja en tosiaankaan koe, että minulla olisi jotain velvollisuuksia ventovieraita at-miehiä kohtaan. Mitähän tuore kumppanini ajattelisi, jos ilmoittaisin hänelle, että ryhdyn käymään säälistä treffeillä ventovieraiden miesten kanssa..

      Poista
    2. Tähän kommenttina sen verran, että vaikka naiset saavat pitää millaisia kriteereitä tahansa, niin se ei aina ole järkevää. Kuten sanottua, niitä laatumiehiä ei riitä kaikille. Pelimiehet tietenkin käyttävät tätä hyväkseen, ja nuoret naiset ruokkivat piparillaan näitä iloisia veikkoja. Hyvin tyypillisiä laatuskriteerejä 24-34-vuotiaiden naisten deitti-ilmoituksissa: määrätietoinen, tietää mitä haluaa, hyvin toimeentuleva, pitkä, tumma, huumorintajuinen jne. Kyllähän tällainen kelpaisi miltei jokaiselle naiselle, mutta kun katsoo miesten ilmoituksia, niin tällaisia miehiä löytyy ehkä h y v ä l l ä tuurilla yksi tai kaksi per sivu ilmoituksia. Kuten jo varmaan selvisi, niin asiallisten laatumiesten laatumääreet täsmäävät sellaisenaan myös kuvaamaan monia pelimiehiä.

      Koska tämä blogi kantaa samaista nimeä kuin yksi amerikkalainen sarja, niin tulipa vaan mieleen eräs asia. En siis ole pahemmin seurannut koko tuotosta, saatikka omistaisin läjää dvd-levyjä pakattuna kenkälaatikkoon =). Olen kyllä joskus katsellut sarjaa tajunnan rajamailla sohvalla maaten ja kuola suupielestä valuen. Kuolan valuminen ei kuitenkaan johdu sarjassa esiintyvien naisten hehkeydestä tai fiksuista jutuista. Sen verran olin kuitenkin ymmärtänyt, että Carrien (Sarah Jessica Parker, s.1965) ja Mr. Big:in (Chris Noth, s. 1954) on-off-suhde on yksi keskeisiä juonikuvioita. Tietenkin Mr. Big on vain fiktiivinen satuhahmo naisille, oikeassa elämässä Noth on naimisissa naisen kanssa, joka voisi olla hänen tyttärensä (30v.) . Parkerin on sentään nainut omaa ikäluokkaa olevan miehen. Minussa tämä ainakin herättää suurta hilpeyttä - muista en tiedä.

      P.S.
      "Pentille" terveisiä: kyllä, vanhemman miehen on aivan realistista haluta itselleen nuori ja mehukas 30v. nainen. Tällöin tosin sopii olla varakas ja/tai kuuluisa. Muuten kannattaa pysytellä on ikäisissä naisissa, vaikka olisi kuinka "viriili" ja "nuorekas" =D.

      Poista
    3. Pointti ei mennyt ohi. Miksi sanot, ettei voi pakottaa, miksi puhut pakottamisesta. Minä olen elämän aikana laskenut hyvinkin paljon rimaa, erityisesti ulkonäön osalta. Näin on tehnyt iso osa miehistä. Miksei se muka naisilta onnistu. Ei pakolla, mutta elämänkokemuksen myötä ja asioita itsekseen pohtimalla alkaa toisessa arvostaa muitakin asioita kuin ulkonäköä tai henkilön olemusta: ujoutta ym.

      Olen sitä mieltä, että jokaisen naisen tulisi harrastaa seksiä ujon miehen kanssa, ei pakosta, eikä säälistä, mutta siksi koska ujo mies saattaa yllättää, se voisi avartaa, avata mieliä, pääsisistte eroon niistä iänikuisista ennakkoluuloistanne, joita te olette täynnä.

      Ja nimenomaan olen samaa mieltä, että samantasoisten tulisi pariutua keskenään, mutta tilanne pariutumismarkkinoilla on vääristynyt siten, että ruma nainenkin voi saada ja haluta sitä komeaa miestä, ja tällaisella suhteella ei kyllä ole hyvät tulevaisuuden näkymät. Vilkaise joskus naisten deitti-ilmoja. Ymmärrän kyllä, ja pystyn hyväksymään sen, että naisella on tarve katsoa miestä ylöspäin, mutta liika on liikaa ja useimmiten näissä kriteereissä mennään liiallisuuksiin.

      Iso ongelma on tietysti pelimiehet, jotka kehuvat naisia maasta taivaisiin, ylistävät ulkonäköä, niin naiselle tulee vääristynyt kuva omasta vetovoimastaan. On niin helppoa pettää itseään. Mies herää karuun todellisuuteen helpommin tekemällä aloitteen ja saamalla pakit. Jättää se pelimieskin naisen saatuaan mitä haluaa, mutta naiset ajattelevatkin: Vika oli miehessä, joka oli epäluotettava paskiainen - ei siinä, että tasoero oli suuri, ja mies oli vain puutteessa.

      Olen huomannut, että deitti-ilmoissa naiset jopa kerskailevat omalla baarimenestyksellään, saattavat kirjoittaa esim. "baaristakin seuraa löytyy" - Mä olenkin aika catch hei kuulkaas. Miten hölmöjä naiset voivatkaan olla. Kuka tahansa nainen löytää baarista seuraa, se ei kerro mitään naisen tasosta.

      On ihan omantunnon kysymys, haluatko auttaa muita ja miten.

      Poista
    4. "Mä olenkin aika catch" -tyyppiset kommentit kertovat niin itseriittoisesta ihmisestä, että minua ei ainakaan nappaisi, oli kyseessä sitten mies tai nainen. Tuo menee samaan osastoon "olen komea" -kommenttien kanssa, joita miehet harrastavat dettipalveluissa. Kauneus on katsojan silmissä, joten olisiko mahdollista jättää johtopäätökset tehtäväksi ruudun toiselle puolelle profiilikuvan perusteella...

      (Noiden lausahdusten perusteella myös monella miehellä tuntuu olevan melko epärealistinen käsitys omasta ulkonäöstään. Jos mummo on joskus kehunut, se ei tarkoita sitä, että kaikki naiset lakoavat jalkojen juureen..)

      Poista
    5. Niin, olisiko ongelma siinä, että nettideitit vetää puoleensa (myös) pinnallisia ihmisiä?. Ainakin itse ihmettelin kovasti nettideitissä sitä, että vaikka kirjoitin naiselle, joka mielestäni vastasi hakemaani kuvauksen perusteella, niin vastausta oli aika turha odotella. Olisi varmaan pitänyt rehellisesti valehdella pituutta viisi senttiä lisää ja tuloni 25 000 euroa yläkanttiin - käsittääkseni tällainen on ihan normaali käytäntö noissa ympyröissä. Wanhat valokuvat ja fotoshoppaus on myös suotavaa =). Honesty - it´s so overrated.

      Itseasiassa tämän blogikirjoittelun innoittamana päätin kurkistaa on mikään nettideiteissä muuttunut. Eipä ollut, paitsi se, että rivienvälistälukutaitoni on parantunut viimekerrasta. Haravoin kaikki naisten kuvalliset ilmoitukset
      (Suomi24) ikähaarukassa 27-33 vuotta. Saldo: tasan yksi varteenotettava ilmoitus.
      Tämä oli sitten sen verran kiinnostava tapaus (samanlaisia kiinnostuksenkohteita+oli vielä kissaihminen =). Kirjoitin hänelle suhteellisin lyhyen viestin, jossa kerroin itsestäni. Mukaan laitoin luonnollisesti kuvani. Vastausta olikin turha odotella. Tosin tässä kohtaa osittain ymmärränkin sen, koska nainen ei ollut viikkoon käyttänyt profiiliaan. Sitten hän ilmestyi ja poisti sen kokonaan, eli oli ilmeisesti jo löytänyt miehen itselleen. Pienoinen kauneusvirhe tässä oli, että nainen ei laittanut minulle esimerkiksi seuraavanlaista viestiä: "Hei, kiitos viestistäsi, mutta olen juuri löytänyt miehen. Pahoitteluni, että profiilini oli unohtunut nettiin. Onnea etsintään ja hyvää kesän jatkoa!" - oli ilmeisesti liikaa pyydetty. Anteeksi nyt vaan, että olen ylpeä ihminen ja arvostan hyviä käytöstapoja! Asialliseen viestiin voisi vastata asiallisesti, vaikka ei kiinnostaisikaan. Ihan ihmettelin, kun luin näitä SH:n juttuja. Nainen on vastaillut kaiken maailman kummajaisille ja käynyt jopa treffeillä mitä ihmeellisimpien tyyppien kanssa!

      Hmm, nyt kun olen vähän verrytellyt kirjoitustaitojani täällä blogissa, niin voisin ehkä sittenkin vastata joihinkin nettideitti-ilmoituksiin. Kunhan ensin haravoin potentiaaliset esiin, esimerkiksi yksi tai kaksi viestiä per kuukausi. Todennäköisyydet löytää nainen sieltä tietenkin lähentelevät surkeudessaan todennäköisyyttä voittaa loton päävoitto. Kuitenkin tämän "loton" rivihinta on niin edullinen, että minulla ei ole paljoa hävittävää.

      Poista
    6. Vastaaminen kuuluisi toki hyviin käytöstapoihin, mutta jotkut naiset (en nyt puhu itsestäni) saavat 10-20 viestiä päivässä, joten ensimmäisen viikon jälkeen viestitulvaan turtuu eikä jaksa enää vastata muihin kuin kiinnostavimpiin.

      Ja koska monet naiset saavat paljon viestejä, se tarkoittaa myös sitä, että miehet joutuvat ampumaan monia harhalaukauksia ennen kuin edes yksi osuu maaliin. Suosittelen kyllä lämpimästi jatkamaan kirjoittelua siitäkin huolimatta, ettet saa vastausta läheskään kaikkiin viesteihisi. Se lienee melko normaalia eikä siitä kannata loukkaantua. Todettakoon, että enpä itsekään saanut kovin moneen lähettämääni viestiin vastausta, kun oma profiilini oli vielä auki, eli käytöstavat näyttävät puuttuvan kummaltakin sukupuolelta (ja tiedän myös, miltä tuntuu, kun viesteihin ei vastata mitään).

      Poista
    7. Tuskin kaikki naiset, jotka jättivät vastaamatta minulle saivat tuota 10-20 viestiä. Ja nekin, jotka runsaammin saavat viestejä, niin varmaan vilkaisevat kaikki viestit ainakin. Kun niistä poistaa ne "moiccapertit" ja elimiään esittelevät, niin ei kait asiallisia viestejä niin paljoa tule, ettei muutaman rivin kohteliaisuutta viitsi kirjoittaa. Taitaa olla kyse enemmän huonoista käytöstavoista ja/tai laiskuudesta - oli kyse sitten naisesta tai miehestä. Muutenkin hiipii aina välillä nettideiteissä tunne siitä, ettei ole ihan aikuisten ihmisten kanssa tekemisissä =).

      Toisessa kappaleessasi tulee kyllä hyvin se esiin, miksi osa miehistä (mukaanlukien allekirjoittanut) katsoo nettideitit ajanhaaskuuksi. Toisaalta, pitäisi kait olla miehenä tyytyväinen, jos pääsee edes tuohon 20% vastaustodennäköisyyteen. Voihan tuota "pari riviä per kk"-lottoilua harkita, koska siinä ei kauheasti aikaa hukkaannu. Minulla painopiste taitaa olla enemmän live-kentällä. Ainakin siihen asti, kunnes totean, että parempi pistää pilli pussiin ja keksiä jotain rakentavampaa tekemistä kuin naistenjahtaaminen =D.

      Poista
    8. Vielä sellainen juttu noista nettideiteistä, että viime viikkoisen profiilien selauksen jälkeen alkoi puuduttamaan myös naisten profiilien huono taso. Eli siis lista profiileista, joille en lähetä viestiä:

      1) Naiset jotka "tietävät mitä haluavat", eli on kriteerilistaa jos jonkinmoista.
      Kriteerit voivat olla ihan listattu tai sitten ne voi lukea rivien välistä. Next, please!

      2) "Liian" kauniit naiset. Kauneus on tietenkin osittain katsojan silmässä, mutta aika hyvin pystyn mielestäni karkealla seulalla seulomaan hehkeimmät daamit pois. Pientä päänvaivaa aiheuttavat semi-sievät (älkää pyytäkö tarkentamaan, tiedän kyllä kun näen sellaisen) suomalaiset pyllyjalkaiset naiset. Periaatteessa kohderyhmääni, mutta osa voi olla sellaisia, että saavat vähän liikaa huomiota netissä. Yleensä kuitenkin lähetän viestiä, jos naisen profiili muuten vaikuttaa lupaavalta.

      3) Kiinnostavista profiileista pääsemmekin aasinsillalla Hei =)- ja Moikka!-profiileihin. Siis sellaisiin profiileihin, joissa ei ole paljoa tuota enempää informaatiota naisesta. NEEEXT!

      4) "Pyöreät"/"isot vaaleet" naiset joiden BMI on 30+ tai jotain. Pieni ylipaino ei ole ongelma, mutta sairaalloinen on (ihan terveydenkin kannalta). Sitäpaitsi itse olen normaalipainoinen mies, tosin AT-miehenä minulla ei kait olisi varaa esittää naiselle juuri mitään vaatimuksia =).

      5) "Ihanat lapseni asuvat kanssani"-profiilit. Yksinhuoltajuus ei ole mikään ihan ehdoton este, vain melkein ehdoton. Näiden profiilien määrä alkaa valitettavasti kasvaa, kun tullaan ikäisiini naisiin.

      6) Koulutus: peruskoulu/ammattikoulu. Koulutuksella ei ole minulle sinänsä väliä, mutta valitettavasti edellä mainitut koulutustiedot eivät yleensä ennusta hyvää. Luen kuitenkin tällaiset profiilit ajatuksella läpi, kaikissa koulutusryhmissä on niin fiksuja, kuin vähemmän fiksuja ihmisiä. Eikä minun kanssani tarvitsi olla mikään älykkö, koska en itsekään sellainen ole.

      Tällaisella alkukarsinnalla saa aika mukavasta jäljelle joitakin tyyppejä joille kirjoittaa. Hyvällä onnella voin jopa saada vastauksen, oikein hyvällä tuurilla jopa pääsen treffeille.

      Poista
    9. Tuo lista voisi olla minun tekemäni sillä erotuksella, että "nainen"-sanan tilalla olisi "mies". Ja minä olen kuulemma liian nirso :-)

      Poista
    10. Meinasin kyllä SH todeta muuten ihan samaa tuota listaa lukiessa, että kas kas, alkaahan niitä syitä löytymään siihen, että sopivaa kumppania ei miehellekään löydy... Mahtavaa tosiaankin on se, että kuinka sinkkumiehen kirjoittamana tuo samainen lista ihan normaaleista asioista saa kaikkien täällä trollailijoiden päät nyökkymään myötätunnosta (vaikkeivat sitä tietenkään julkisesti myönnä), mutta jos joku sinkkunainen erehtyy jotain preferenssejä samaan suuntaan mainitsemaan niin on vaan automaattisesti nirso ja kauhea biatch.

      Tuli mieleen tässä esimerkki elävästä elämästä.

      Miespuolinen tuttavani ihmetteli aikoinaan yhteisen kaverimme, (sanotaan häntä vaikka nyt herra X:ksi), nirsoutta naisten suhteen. Herra X:llä sattui olemaan naisihanne tyyliin seksikäs missi, joka harrastaa nörttäilyä ja näkee ainoastaan tämän herra X:n sisäisen komeuden, terävän älyn ja omaa samanlaiset elämänarvot (kuten, että kaikki muut ovat pinnallisia ulkokultaisia ihmisiä ja myös tyhmiä). Herra X ei kuitenkaan itse ollut mitenkään erityisen komea, tyylikäs tai naisten mieleen noin keskimäärin. Sosiaaliset taidotkin olivat hieman rajoittuneet neljän seinän sisälllä liian kauan vietetyn ajan jälkeen. Kaiken kruunasi jokseenkin katkera ja vihamielinen luonne kaikkia ihmisiä ja yhteiskuntaa kohtaan.

      Mitenkään väheksymättä tämän ihmisen kärsimystä, ominaisuuksia tai elämäntilannetta, kysyn nyt kuitenkin sitä samaa mitä miespuolinen tuttuvammekin silloin. Kuinka tuollaisessa tilanteessa oleva herra X voi ikinä saada itselleen seksistä pitävän missi-hottis-povipommin, joka viihtyy siellä 4 seinän sisällä hänen kanssaan wowia pelaten? Ja joka siis noin muutenkin on vielä hyvin koulutettu ja älykäs, eikä suinkaan ulkokultainen vaatteisiin tms. huomiota kiinnittävä tyhjäpää. (Mutta siis silti näyttää missiltä ja seksikkäältä noin ylensä ottaen).

      En tunne yhtään sellaista naista, joka sopisi tuohon yhdistelmään millään tavalla. Ei tuntenut yhteinen miespuolinen tuttavammekaan. Hänen mielestään herra X:n olisi pitänyt laskea jotain rimaa naisen saadakseen.

      Indogo, en tarkoittanut tätä kirjoitusta sinulle, koska noi vaatimuksesi ovat ihan normeja, eikä siinä mitään. Tämä tuli vaan mieleen aihepiiriin liittyen siitä, että ei pelkästään naisilla ole epärealistisia vaatimuksia tai odotuksia, vaan kyllä niitä saatta olla ihan miehilläkin yhtälailla.









      Poista
    11. Joo, ei itsellekään tule nyt äkkiseltään mieleen yhtään World of Warcraftia pelaavaa missi-hottis-povipommia, itseasiassa tuollaisen kuvitteleminenkin vaatii ponnisteluja. Kriteerit ovat kyllä ehkä hivenen liian tiukat, jos ne täyttää vain mielikuvitusolento.

      Noista omista kriteereistäni sen verran, että ei vastaavia pitävää naista voi todellakaan sanoa nirsoksi. Kohdat yksi ja kaksi (vaativaiset & kauniit naiset) eivät oikeastaan ole nirsoudestani johtuvia kriteerejä, vaan ne auttavat minua välttämään turhien viestien raapustelua. Koska en harrasta massapostaamista, vaan kirjoitan naisille aina henkilökohtaisen viestin, niin minun täytyy karsia sellaisia naisia pois, joilta en usko edes vastausta saavani. Yksinhuoltajuus tai matala koulutustaso eivät myöskään ole suoraan poissulkevia kriteerejä, vaan pitää katsoa tapaus kerrallaan.

      Joskus tuntuu, ettei minulla saisi olla mitään kriteerejä naisen suhteen. Olen päättänyt kuitenkin pitää kiinni naisten usein käyttämästä kuluneesta lausahduksesta: "Parempi olla yksin kuin huonossa suhteessa" (osa naisista on kyllä juuri siinä huonossa suhteessa, kun eivät oikein yksin tunnu pärjäävän tai pääsevän eroon siitä suhteesta). Valitettavasti yksinhuoltajia ja vaativaisia naisia tuntuu olevan valtaosa ryhmässä 27-33 vuotta. Tämän takia ens jaksa miehenä suhtautua nettideitteihin kovin positiivisesti, mutta sivutoimisena kumppaninetsintänä ne menevät, kunhan ei ota niitä turhan vakavasti.

      Poista
  8. Yleensä kaikki saa ja kaikille annetaan. Mutta kaikki eivät saa kaikilta. Mutta jos ei uskalla yrittää, sitten ainakaan ei saa. Ja jos omaa (edes vähän) omaa viehätys voimaa, se on oiva apu. Mutta harva mies saa pelkällä ulkonäöllään? Ellei ole sittne joku kuuluisa rokkari tms, jolla naiset roikkuvat kintereillä. Heitä on kovin harvassa. Meikäläisen tapainen tavallisen näköinen tavis saa naisen oman käsitykseni mukaan omilla puheenlahjoilla, käytöksellä, ja ulkoisella olemuksella - joka ei tarvitse olla erityisen komea, mutta se ei saa olla este.

    Minusta kukaan ei ole AT-mies heti syntyessään. Mutta sellaiseksi voi helposti kasvaa. Jos ei kestä pakkeja, ei uskalla yrittää uudestaan. Ja jos ei yritä uudestaan, ei saa. Ja kun ei saa, ei myöskään taidot kehity.

    Sama pätee työelämässä. Joku saa töitä ja toinen ei. Työtä saanut saa helpommin uusia töitä, ja työttömäksi jäänyt lopulta syrjäytyy kokonaan. Silki kukaan ei ole työtön jo syntyessään. Eihän?

    Yhteiskunta toki auttaa töiden löytymisessä (on kaikenlaisia kursseja yms), mutta jos ei itse omin kyvyin löydä itselleen naista, niin siinä ei auta kukaan?

    Vaikea dilemma. En minäkään keksi miten AT-miehiä voisi/pitäisi auttaa. Ja pitäisikö edes auttaa? Siis evoluutio juuri toimii niin, että parhaat geenit jäävät kiertoon, ja jos ei kelpaa naisille, silloin karsiutuu. Ja sukua jatkamaan jäävät ne, jotka ovat eniten naisille mieleen. Johtui se "miellyttävyys" sitten ulkonäöstä, huumorintajusta, käytöksestä tai ihan mistä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, dilemma on aika paha. Harva syntyy AT-mieheksi, sellaiseksi tullaan. Paras keino on varmaan yrittää jotenkin katkaista kehitys alkuunsa, koska ajan kanssa ongelmat vain pahenevat. Tuo vertaus työelämään on mielestäni aika osuva.
      "Työkokemuksen" kartuttaminen kannattaa aloittaa jo mahdollisimman varhain.

      Ystäväni valmistui joitakin vuosia sitten ammattiin, mutta hänellä ei ollut paljoa työkokemusta alalta. Työhaastattelussa haastattelija sitten totesi: "Ihan kelpo paperit sinulla, mutta työkokemusta on aika vähän." Tultiin siis dilemmaan: ei ole työkokemusta, koska pitäisi ensin saada se paikka, jossa sitä hankkia. Ja koska ei ole työkomusta, niin ei saa sitä paikkaa, missä sitä kokemusta kartuttaa. Tarina päättyi kuitenkin ystäväni kannalta onnellisesti, koska haastattelija totesi: "Niin, jostainhan se meidän jokaisen on aloitettava.". Mies sai paikan. Ilmeiseti minunkin pitäisi löytää haastattelijan kaltainen ennakkoluuloton ja avarakatseinen nainen (tässä annan tietenkin implisiittisesti ymmärtää, että muunlaiset naiset ovat ennakkoluuloisia varmanpäällepelaajia X-D). Tällaisi fiksuja (=D) naisia tuntuisi kuitenkin olevan aika vähän liikkeellä, kiva jos sellaiseen joskus törmäisi.

      Poista
    2. Kokemukseni mukaan.... naiset ovat myös työhönottajina kusipäisempiä ja tuomitsevampia. Naisten ei tarvitse kulkea kivistä ja jyrkkää polkua missään asioissa elämässä (ainakaan ennen keski-ikää), joten he eivät ikinä opi arvostamaan sitä, joka on vasta polun alkumetreillä.

      Toisaalta, koska naisten ei tarvitse ikinä kulkea kivistä ja jyrkkää polkua ennen keski-ikää, naisista harvoin tulee esimerkiksi menestyviä yrittäjiä.

      (Menestyvä yrittäjä ei sitten tarkoita tässä mitään siivouspuljun pitäjää, joka muita orjuuttamalla ansaitsee rahansa. Menestyvä yrittäjä tarkoittaa yrittäjää, joka pistää suuryritykset maihin, taistelee Davidina Goljatia vastaan, ja herättää valtaapitävissä ärtymystä. Viimeisimpänä esimerkkinä Jolla ja sen perustajat)

      Poista
    3. Juu, naiset - ja varsinkin synnytysikäiset naiset - ovat kuumaa tavaraa työmarkkinoilla, jos nyt puhutaan tasa-arvosta, ja kenenkään naisen eteen ei koskaan osu jyrkkää ja kivistä polkua tässä elämässä.

      Elät harhaisemmassa todellisuudessa, mitä kuvittelinkaan.

      Poista
    4. Täytyy myöntää, että tuossa asialla minulla on kyllä etu nuoriin naisiin. Äskenkin duunissa lähti yksi mamma masu pystyssä kolmen vuoden breikille. Siinä sitten saa pomo etsiskellä kunnollista sijaista. Varmaan menen edelle työnhaussa, jos kilpailijat on jotain pari-kolmikymppisiä naisia. Varsinkin jos pomo sattuu olemaan joku 40+ puuma X-). Sentään jotain etua sukupuolesta!

      Poista
  9. No, ainakin siitä ollaan samaa mieltä, että eipä näytä nämä keskustelut kauheasti mihinkään johtavan. :) Yleisesti ottaen se ei ole mikään yllätys, koska kukapa sitä nyt mielipidettään tai näkemystään alkaisi puhtaasti nettikirjoittelun pohjalta muodostamaan uuteen uskoon, varsinkin kun omat kokemukset kertovat aikalailla muuta. Sika mieheksi on mun mielestäni omassa blogikirjoituksessa kirjoittanut tästä asiasta varsin hyvän yhteenvedon miehisestä näkökulmasta, ja yllättäen olen pitkälti hänen linjoillaan, vaikka en kaikkia juttuja omaksi koekaan.

    Hieman toisenlaisena ja laajempana näkökulmana voisi pohtia tuota velvollisuutta auttaa muita ihmisiä ympärillään. Kylmä totuus on, että länsimaiset yhteiskunnat ovat erittäin yksilökeskeisiä ns. pärjäämisyhteiskuntia, joissa arvostetaan omillaan pärjäämistä, individualismia, materiaa ja saavuttamista. Heikompien "häviäjien" auttaminen on ensisijaisesti yhteiskunnan hommia ja siihen ei menestyneen yksilön tarvitse vaivautua. Onhan sitä omatkin murheet hoidettavana niin pitäisikö vielä muiden murheita turhaan miettiä. Varsin yleistä on myös ongelmissa olevien syyllistäminen omasta tilanteestaan, jolla osaltaan oikeutetaan heidän kohtalonsa ja se ettei ole velvollisuutta auttaa. Nämä ovat niitä kapitalistisen järjestelmän huonoja puolia, jotka näkyvät esim. Amerikassa äärimmillään siinä, ettei köyhille syrjäytyneille haluta tarjota rikkaiden pussista edes perusterveydenhuoltoa (koska se on hyysäystä ja sosialismia).

    Suomi on ehkä lisäksi vielä hieman sulkeutuneempien ihmisten maa, jossa sosiaalisuus monilla keskittyy lähinnä omaan perheeseen ja esim. sukulaisia nähdään tyyliin kerran vuodessa pakollisena jouluvierailulla tms. Tämä on hankalaa yksinäisille miehille, joilla ei sitä perhettä ole, varsinkin kun ikää alkaa tulla enemmän, jolloin sosiaaliset piirit helposti pienenevät.

    Monilla At-miehillä tilanne saattaa olla se, että he ovat tunnollisesti hoitaneet hommansa, opiskelleet ja hankkineet asiantuntija-aseman haastavissa tehtävissä. Heille jää tässä yhteiskunnassa lähinnä kuhnurin rooli, koska he maksavat erilaisina tulonsiirtoina myös lapsiperheiden palvelut. Lisäksi heille käy työpaikoilla usein niin, että lipevämmät ja supliikit kaverit menevät oikealta ohi ja urakehityskään ei vastaa todellista tietotaitoa ollenkaan. Tämä siitä huolimatta, että heidän tuottavuutensa saattaa vastata 2-3 henkilön tuottavuutta ja he paikkaavat lapsiperheiden vanhempien sairas- ja äitiys/isyys- jne. vapaat. Tähänhän heidät on kasvatettu ja ovat siihen luonteensa puolesta lokeroitu. Ihannetilanne on, jos vielä kuolevat pois ennen eläkeikää ns. sorvin ääreen ja siihen on iso todennäköisyyskin, kun katsoo yksinäisten miesten elinajan odotetta.

    Suomessahan on oikein presidenttikin nyt ollut huolissaan nuorten syrjäytymisestä. Tällä hän kantaa huolta siitä, että on iso joukko nuoria, jotka päätyvät kortistoon ja eläkkeelle alta kolmikymppisinä. Syy tähän poliitikkojen huoleen on tietenkin se, että se maksaa yhteiskunnalle ja muiden hyvinvoinnille kalliisti, ei niinkään aito välittäminen näistä ihmiskohtaloista. Siksi em. AT-miehistä ei ole kukaan huolissaan: hehän käyvät monet töissä ja ovat todella tuottavia ja kaikin puolin harmittomia yhteiskunnan rattaita ylläpitämässä lapsiperheidenkin elintasoa.

    Ja nyt hei please, ei mitään Suomi24-esimerkkejä vastauksiksi tänne "kumoamaan" tätä. Se alkaa olla jo vanha juttu. Tämä ei myöskään ole mikään moraalisaarna, koska enpä minä itsekään ole omaa leiviskääni muiden auttamisesta aina kunnialla hoitanut. Se ei silti muuta totuutta mihinkään.

    VastaaPoista
  10. Melkein lupasin itselleni, että en sotkeudu enempää AT-mies keskusteluun, koska se alkaa olla yksinkertaisesti itseään toistavaa, mutta menkööt nyt tämän kerran.

    Koko tämä AT-mies/nirsot naiset -keskustelu on täysin hedelmätöntä. Kumpikin sukupuoli kaivautuu kiihtyvämmällä vauhdilla poteroihinsa syyttelemään toisiaan. Koko ongelma on paljon syvemmällä, kuin pelkästään siinä, että naiset ovat nirsoja ja miesten pitäisi tehdä itselleen jotain. Ei ole naisten vika, että he eivät suostu tyytymään vähempään, eikä ole miesten vika, että useasta tulee rumasti sanoen vässykkä.

    "Alenna rimaa" ei toimi, koska miten kukaan voi olla kenenkään kanssa jos se toinen ei viehätä? Ei yksikään mieskään tyytyisi yhtään vähempään kuin mitä haluaa. Ei mikään parisuhde sinällään perustu siihen, että toinen on siinä vieressä säälistä tai siitä hyvästä, että on "tyytynyt" johonkin. Miesten ja naisten pariutumispreferenssit ovat erilaisia ja sillä sipuli. Siitä on turha itkeä, että naiset preferoivat tietynlaisia miehiä, koska se on biologiaa ja psykologiaa. Ja miehillä on aivan yhtälailla omat psykologiset ja biologiset viettinsä, jotka hakevat eri ominaisuuksia kuin naiset. Miehet ja naiset vain ovat erilaisia ja siitä voidaan kiristellä hampaita vaikka loputtomiin, mutta asia ei siitä mihinkään muutu.

    Avain tähän muutokseen on oikeasti miesten muuttumisessa. Miehet ovat menettäneet paljon feminismin ja tasa-arvoistamisen nyky-yhteiskunnassa olennaista miehuutta, joka on olennaista pariutumisessa. Yhteiskunnan täytyisi muuttua, jotta miehet voisivat olla jälleen miehiä, eikä mitään helvetin miesvaimoja ja herkkiä runopoikia, joita heistä väkisin tehdään. Koska miesvaimot ja herkät runopojat eivät yksinkertaisesti viehätä naisia ja sitä ei muuta mikään.

    Joku tietenkin voi älähtää, että tasa-arvo ja feminismi pilasi kaiken, eli naiset pilasivat kaiken. Se on väärin. Myös miehillä on oma lusikkansa sopassa, koska on aina löytynyt miespoliitikoita, jotka ääniä kalastellakseen ovat ryhtyneet tasapäistämisen ja liiallisen tasa-arvoistamisen linjalle.

    En tietenkään haluaisi palata sovinismin ja vaimonhakkaamisen linjalle, mutta miehet tarvitsevat osan kadonneesta maskuliinisuudesta takaisin. Mutta miehiä on turha haukkua vätyksiksi, joiden tarttis tehdä itelleen jotain, vaan muutoksen olisi lähdettävä yhteiskunnallisesta muutoksesta tasa-arvopolitiikkaa, koululaitosta ja yhteiskunnan sosiaalisia rakenteita myöten. Siinä työssä tarvittaisiin naisia ja miehiä aivan yhtälailla.

    Ja AT-ilmiötä ei pidä väheksyä, sillä miesten putoaminen pariutumismarkkinoilta ja yhteiskunnan rattaista on totisinta totta. Ilmiö tekee miehistä katkeria ja vihaisia, jopa tappajia. Jotain tarvitsisi tehdä, mutta niin kauan kuin pariutumiseen puuttuminen tai tasa-arvopolitiikkaan puuttuminen on tabu, olemme kusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possu puhuu kyllä ihan asiaa. Itsekin olen yrittänyt hienovaraisesti vihjailla, naisten käskeminen "alentamaan rimaa" ei ole mikään ratkaisu. Muutenkaan ongelmaa eivät ratkaise mitkään yksinkertaiset yhteiskunnalliset toimenpiteet, tyyliin: "naisille pakollinen seksipalvelus asepalveluksen sijaan" (Hännikäisen vitsinä heittämä provo) tai "Kela maksaa naisille korvausta, jos suostuvat ottaamaan AT-miehen". Tietenkin maksullisten naisten saatavuuden parantaminen voisi helpottaa seksinnälkäisimpien AT-miesten (ja muidenkin miesten) elämää hieman. En kuitenkaan tässä mene sen enempää bordellitematiikkaan yms., sen vaan sanon, että seksin ostamisen kieltämisellä ei tätä yhtä maailman vanhimmista ammateista hävitetä. Järkevimmillä järjestelyillä voitaisiin kuitenkin parantaa prostituoitujen asemaa ja vähentää ihmiskauppaa, siinä sivussa saattaisi valtion kirstuunkin kilahtaa jokunen ylimääräinen veroeuro. Käsittääkseni sosiologi Anna Kontula on työssään kiinnittänyt juuri huomiota seksityöläisten (psyykkisesti rankkaa työtä, ei varmaan sovi kuin harvoille) asemaan, joten taidan jättää aiheen niille, jotka siitä jotain tietävät.

      Kaiken tuon kriitiikin miesten "pehmittymisestä" allekirjoitan täysin. Ei siinä mitään, jos jotkut naiset tykkäävät herkistä runopojista tai vastaavasti tylsällä kirveellä veistetyn näköisistä "rumankomeista" karpaaseista, jotka tirauttavat kyyneleen ehkä kerran kolmessakymmenessä vuodessa - jos silloinkaan. Moni nainen kuitenkin haluaisi varmaan jotain tuosta väliltä. Anteeksi nyt vaan, mutta kyllä minäkin voin pahoin, kun näen näitä "munattomia" pehmomiehiä. Jotain tarttis tosiaan tehrä, mutta yhteiskunnalisten rakenteiden muuttaminen on aina työlästä. Varsinkin, jos aihe on vielä jollain tasolla tabu.

      Poista
    2. Varsin hyvä kirjoitus sialta joo (myös se oman bloginsa), ja olen itse pitkälti samaa mieltä. Tuo "yhteiskunta" tosin on välillä sellainen mukavan kasvoton instanssi, jonka niskaan voidaan heittää kaikki ikävät jutut. Yhteiskuntahan olemme me kaikki, ja vallitseva tilanne on yksinkertaistettuna seurausta siitä, että enemmistön mielestä näin on hyvä. Lisäksi useimpia (niin miehiä kuin naisia) tosiaan kiinnostaa ensisijaisesti oma menestyminen ja selviytyminen, joka lienee varsin syvällä ihmisluonnossa ja ilmenee välillä varsin raadollisestikin. Tämän takia politiikkakin on välillä niin per***stä, kun kokonaisedun sijaan pitää saada aikaan omia etuja ajavien liittymien välinen lehmänkauppa.

      Itse luulen, että kasvatuksella on tässä iso rooli. Monille meistä iskostetaan vanhempien toimesta sellainen ajatus, että miehekäs mies on juntti sika, josta ei ole mihinkään vaativampaan saati isäksi, kun taas koulut tunnollisesti käyvä, totteleva ja kuuliainen veronsa maksava kaveri on se ihanne. Tämän seurauksena tytöt sitten sanovat haluavansa tällaisen miehen, vaikka biologia meneekin monilla omia teitään. Pojat taas koettavat tulla tällaisiksi ja huomaavat sitten myöhemmin, että eihän se ihan noin mennytkään. Tässä vaiheessa vaan se veneen suunnan kääntäminen alkaa olla jo turhan vaikeaa, eikä siihen riitä mitkään "käy suihkussa" ja "opettele pukeutumaan" neuvot.

      Poista
    3. Minä olen tässä samaa mieltä naisen näkökulmasta, vaikka ajattelin myös, etten sotkeutuisi tähän.

      Naiset haluavat miehiä, eikä mammanpoikia.

      Yksi syy ja seuraus nykyiseen miesten tilaan on isä-hahmojen puuttuminen ja isien vastuun pakoilu perheen johtamisesta. Naisena pystyn myöntämään, että naisten vastaava helmasynti on alkaa huseeraamaan miehen roolissa, eikä luottaa siihen, että se mies jopa saattaa osata tehdä jotain oikein. Ja vaikka ei osaisikaan aina, niin virheitä sattuu kaikille. Voi silti yrittää tukea toista johtamisesssa.

      Laivassa ei voi olla kahta kapteenia päättämässä yhtäaikaa. Jonkun on väistyttävä ja jos se mies päättää väistyä (syystä tai toisesta) perheen kapteenin paikalta pois, jonkun on huolehdittava siitä, ettei se laiva ole kohta karilla ja lapset huku siinä samassa. Naiset ovat kärkkäitä ottamaan tuon paikan, jos vähänkään vaikuttaa siltä, että kapteenilla ei ole homma hallussa. Joskus sen kapteenin paikan joutuu ottamaan pakon edessä. YH-äitien pojat kaipaavat varmasti roolimallia siitä, kuinka sitä laivaa ohjataan ja mitä on olla mies ja kantaa vastuunsa silloinkin kun ei huvittaisi tai edes uskaltaisi.

      Naisen on paljon helpompaa kunnioittaa ja arvostaa miestä, joka tietää mihin suuntaan sitä laivaa ohjataan ja kuinka sitä ohjataan. Jos siihen päälle lisää miehen halun oikeasti suojella ja varjella laivan matkustajia silläkin uhalla, että mies itse joutuu tilanteessa epämukavuusalueelle, niin mikäs sellaisen laivan kyydissa on ollessa. (Ainakin teoriassa:) todennäköisesti naiset valittaisi silti epämukavasta kyydistä...:):))

      Poista
    4. Miehet haluavat naisia eivätkä ikuisia teiniprinsessoja. Nykyisin varsinkin pääkaupunkiseudulla elävät 25-35 naiset eivät tunnu koskaan kasvavan potentiaalisiksi äitiehdokkaiksi. He haluavat elää vain jännää Harlekiini-elämää.

      Poista
    5. Näin miehenä täytyy sanoa, etteivät kyllä kaikki miehetkään. Etenkään pääkaupunkiseudulla.

      Poista
    6. Jotenkin mulla on aina välillä vähän sama tunne. Ehkä viihdekirjallisuus ja romanttiset hömppäelokuvat yms. sarjat pitäisi kieltää :-). Osa naisista ilmeisesti kuvittelee, että niillä olisi jotain tekemistä todellisen elämän kanssa. Mä aina huokaan duunissa (kirjasto) syvään, kun joku naikkonen tutkiskelee viihdekirjallisuuden (lue: hömppäkirjallisuuden) hyllyä. Niin, ehkä tää elämä pääkaupunkiseudullakaan oo mitään herkkua, vaikka nuoria naisia onkin paljon liikenteessä.

      Poista
    7. Elämä pääkaupunkiseudulla on paikoin jotenkin kieroutunutta. Tässä on hyvätkin puolensa, mutta ihmisten yksinäisyys täällä on paljon konkreettisempaa kuin pienessä kyläyhteisössä, jossa jokainen tietää/tuntee jokaisen. Toisaalta pääkaupunkiseudullakin on mahdollista löytää omat yhteisönsä, joista saa seuraa ja tukea, jos niin vain haluaa.

      Mitä tulee hömppäromantiikkaan, niin se on vähän niinkuin porno. Kumpaakin kulutetaan tarpeeseen, läheisyyden nälkään ja tyhjyyteen, sekä oman seksuaalisen identiteetin toteuttamiseen, mutta toisessa kyse on mielikuvien ja toiveiden aiheuttamista ärsykkeistä, toisessa konkreettisten kuvien. Miehet ja naiset, jälleenkerran, toimivat eri tavalla.

      En pidä kumpaakaan erityisen järkevänä, vaan nimenomaan todellisuutta vääristävänä ja loppujen lopuksi haitallisina sekä näille ihmisille itselleen, että suuremmassa mittakaavassa myös muille sivullisille. Silti ne ilmiöinä kertovat ihmisten perustarpeista jotain.

      Poista
    8. Kyllä mä näen, että Stadissa on hyvänä puolena se, että voi halutessaan viettää aika anonyymiä elämää, mutta erilaisia yhteisöjä silti löytyy, jos niihin haluaa liittyä. Omassakin talossani on melkein viisikymmentä asuntoa, mutta tunnen naapureistani vain yhden - hyvä niin. Ne jotka kaipaavat seuraa voivat tehdä naapureihinsa lähempää tuttavuutta. Pienen paikkakunnan kaikki-tuntee-kaikki-ilmapiiri voisi olla pitemmän päälle ahdistava.

      Hmm, pitäisiköhän kirjaston romantiikka-hylly nimetä uudestaan: "naisten porno". Tai vastaavasti alkaa tasapuolisuuden nimessä lainaamaan "aikuisviihdettä" - kellariin voisi tehdä osaston sitä varten :-D. Taas tänäänkin jokunen nuori nainen kahmi mukaansa hömppää kirjoina ja elokuvina. Ilmeisesti jotain hömpännälkäisiä sinkkunaikkosia.

      Poista
  11. Raa'asti yleistäen maskuliininen kommunikaatio pyrkii välittämään informaatiota, feminiininen puolestaan asenteita

    VastaaPoista
  12. Lupailin jossain viestissäni, että kirjoitan ajatuksiani aiheesta AT-naiset. Siis näistä AT-miesten naispuolisista vastineista. Nämä neidot pitävät huomattavasti vähemmän meteliä kurjasta osastaan kuin heidän miespuoliset vastineensa. Tai ainakin minulta on mennyt ohi trollaukset: "rumalla, köyhällä ja pienimunaisella miehellä ei tee mitään!", "vain nuoret lihaksikkaat komistukset kelpaavat!" tai "nirsojen miesten pitää laskea vaatimuksiaan ja ryhtyä suhteisiin kanssamme!" Tietenkin voi väittää, ettei nuoria AT-naisia (16-35v.) juuri ole, lukuunottamatta ehkä joitain onnettomia, jotka näyttävät siltä kuin olisivat puusta pudonneet ja matkalla alas osuneet jokaiseen oksaan tai ovat massiivisen ylipainoisia.

    Itse kuitenkin tunnen joitakin tällaisia henkilöitä (osa jälleen sukua minulle =D). Kukaan naisista ei ole tonnikeiju (sori, tiedän kyllä, ettei lihominen aina johdu itsestä) tai "persoonallisennäköinen" (miten vihaankaan eufemismeja). Itseasiassa, yksi heistä on varsin hyvännäköinen. Ennemminkin naisia yhdistää ujous, osa on myös elänyt nuoruutensa pienellä paikkakunnalla, jossa ei välttämättä ole ollut sopivia miehiä. Naiset ovat nyt kolmikymppisiä.

    Luulen kuitenkin, että AT-miehiä on vastaavia naisia enemmän. Mitään tilastoa minulla ei tietenkään ole esittää, mutta tältä vaikuttaa, kun olen seurannut ystäviä, kavereita, tuttavavia ja sukulaisia. Sinänsä kait ATM/ATN:nnät ovat aika marginaalinen ilmiö, niinkuin joku täällä kommentoikin. Suurinosa ihmisistä on kuitenkin KeskiTasoa, näitä hienoja luokitteluja käyttääksemme. Suhteellisesta pienuudestaan huolimatta ilmiö kuitenkin koskee varmaan monia tuhansia ihmisiä Suomessakin. Ja onhan näitä ihmisiä ollut ennenkin (vanhapoika/vanhapiika), samoin kuin on ollut YT-miehiä (casanovat, naistenmiehet ym.).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. @Indigo: AT-miesten ja naisten suhteesta. Jos alemman tason ihmiseksi lasketaan vain ne, joilla ei ole lainkaan seksikokemuksia, niin miehiä on varmasti enemmän. Se johtuu siitä, että aina löytyy miehiä (KTM/YTM) jotka paneskelevat kännipäissään melkein mitä ja ketä vain. Onko sanonta "se ei pane joka valkkaa" tuttu?

      Kyllä niitä ATN:iä on. Heitä ei vain näe, he ovat näkymättömiä lähes kaikille. Palveluammateissa, hoitotyössä, konttoreissa, virastoissa, kouluissa ja päiväkodeissa on valtava määrä naisia, joita kukaan ei näe. Ne huomiotaherättävän rumat tai lihavat huomataan kyllä, heitä en nyt tarkoita. Tavallisten naisten jääminen huomiotta on äärimmäisen surullista. He eivät osaa pitää itsestään meteliä, koska he ovat pienestä pitäen tottuneet olemaan syrjässä. Kun on riittävän mitättömän näköinen (siis ei ruma) ja vielä vähän ujo ja arka niin se riittää. He ovat päiväkodista saakka kuunnelleet satuja prinsseistä, jotka osaavat nähdä ulkokuoren läpi ja tulevat jonain päivänä hakemaan linnaansa. Sitä odotellessa :o(

      Poista
    2. Olen tuosta samaa mieltä. Tiedän muutamia sinkkunaisia, jotka kiltisti ovat odottaneet sitä unelmien prinssiä tulevaksi ja ovat muuten ihan tavallisia työssäkäyviä naisia. Yhteistä heille on tuo mainitsemasi palveluammatti, tietynlainen ujous ja vaatimattomuus luonteenpiirteinä.

      Poista
    3. Niin, ei se välttämättä edes naisenkaan kohdalla toimi, että odottelee kotona, josko mies ilmestyisi oven taa. Tai, noh, voi se joillakin toimia. Meinaan, että olen kerran itse ilmestynyt erään tutun naisen oven taakse suklaata ja kahvipaketti kourassa - vain saadakseni tietää, että nainen oli juuri löytynyt itselleen miehen. Oli kyllä siinä sitten aika "voittajafiilis" X-D, jätetään nyt kuitenkin tarinan vähemmän mairittelevat käänteet kertomatta.

      Keskimäärin nuoret naiset (ja ilmeisesti myös homomiehet) voivat heittäytyä miestä passiivisemmiksi pariutumismarkkinoilla. Näille ryhmille annetaan myös anteeksi sellaisia puutteita ja toimintapoja, jotka omalla kohdallani romahduttaisivat markkina-arvoni aivan totaalisesti - ellei se sitä jo nyt ole. Nämä ovat tietenkin vain havaintojani omasta elämästäni ja tuttavapiiristäni.

      Itseäni on askarruttanut se, että kuinka paljon (hetero)mies voi pelkällä ulkonäöllään vaikuttaa mahdollisuuksiinsa näillä markkinoilla. Ei tietenkään yhtä paljon kuin naiset ja homot, mutta kyllä miehenkin ulkonäöllä on jotain merkitystä ja vaikutusta. Optimaalinen ulkomuoto on ilmeisesti hoikka ja lihaksikas, muttei kuitenkaan liian lihaksikas. Karvoitus mieluummin tumma kuin vaalea. Pituutta 180+ cm, toisaalta liian pitkäkään ei ole hyvä. 182-186 cm lienee aika mukava väli.

      Ulkonäkömieltymykset ovat hieman subjektiivisia, mutta uskoisin ylläolevaan kuvaukseen sopivan miehen vetoavan aika moneen naiseen. Tietenkin tuohon pitää vielä lisätä kasvojenpiirteet ja ääni. Osaan noista ulkonäköseikoista mies voi vaikuttaa, osaan ei. Pärstä ja varsinkin pituus ovat sellaisia seikkoja, joihin on hankala puuttua. Esimerkiksi itse (177 cm) olin meidän perheessä viimeinen jonossa, kun pituuksia jaettiin. Isäni on 182 cm ja isoveljeni 185 cm - ikuisesti katkera tästä vääryydestä :-). Tietenkin asiaan voi hieman vaikuttaa esimerkiksi kengillä ja ryhdillä.

      Poista
  13. Tässä aletaan pääsemään mielenkiintoisiin kysymyksiin. Niinhän se on, aina ei nappaa, on nirso tai mitä vaan, mutta jos ei vaan kiinnosta niin ei kiinnosta. Kaikilla meillä on preferenssimme ja toisen on aika vaikea sanoa: "Muutu! Preferoi toisin!" Ne preferenssit ovat mitä ovat, eikä niihin itsekään voi mahdottomasti vaikuttaa. No jonkin verran, jos on tahtoa ja hormonitukea, tai onnistutaan vetämään jostain moraalisesta nyöristä (jos sellaisia keskustelijalla ylipäätään on), muttei mahdottomasti.

    Esimerkiksi, miehet tyypillisesti tykkäävät hedelmällisen ikäisistä, terveistä naisista (en nyt jaksa kaivaa tutkimusviitteitä), mikä lienee aika lailla evolutiivisesti ohjelmoitu preferenssi miehissä. Ehkä karmealta kuulostava totuus on, että se rasvainen kaljamahainen keski-ikäinen mies mahtaa näille preferensseilleen suunnilleen yhtä paljon kuin naispuolinen helsinkiläinen blogisti omilleen.

    Vaikka on tietenkin aina helppo sanoa toiselle: "Lopeta halusi! Luovu seksistä ja parisuhteista!" ...ihan kuin kukaan sanoja itse siihen pystyisi.

    Blogiartikkelissa puhuttiin naisten preferensseistä ja esitettiin vertauksia. Jatkaisin, että vaikkei nainen olisi edes harvahampainen, hänkin voi jäädä miehen preferenssien ulkopuolle. Ajatellaanpa kuvitteellinen tilanne. Päälle kolmekymppinen (AT/KT/whatever-)nainen tapaa nettideittien merkeissä mukavan miehen. Hän laittaa miehelle seuraavana päivänä viestin ja kyselee, olisiko mies halukas tapaamaan uudestaan, mies ei koskaan vastaa. Nainen jäi miehen preferenssien ulkopuolelle.

    Tai toinen tilanne. Risteily, adonis ja pitkät suudelmat. Risteilyn jälkeen mies lisää naisen kaverikseen Facebookissa. Mies ei kuitenkaan kiitä viestillä yhteisestä illasta - sen sijaan hän päättää lähettää viestin samalla risteilyllä mukana olleelle naisen ystävälle, jossa hän toteaa, että olisi mukavaa tutustua ystävään paremmin.

    Miehet ovat olleet nirsoja, nainen ei ole kelvannut. Nainen menee nettiin ja purkaa tuntojaan siitä, kuinka nämä miehet ovat loukanneet häntä. Tällaisia juttuja sattuu elävässä elämässä.

    Epäilemättä tuo vastakkaisen sukupuolen nirsoilu sitten johtaa turhautumiseen, kun ei kelpaa kenellekään kenet itse haluaisi. Saatetaan jopa vetää känni-itkut vessan lattialla (ks. ed. viittaus). Mutta niin, miksi pitää valittaa (netissä anonyyminä) siitä, ettei ole osunut niiden preferensseihin, joista itse on kiinnostunut? Sellaista surkeaa...väninää(?)

    Kait jotain arvauksia voisin heittää, mutta ehkä joku naispuolinen pk-seudulta osaisi kertoa jotain itsetutkiskelunsa tuloksia? Ja voisiko se sama ehkä myös soveltua meihin pahamaineisiin AT-miehiin?

    Vai oliko jutun catch, että jos valittaja on YlempiTasoinen taivaanlahja vastakkaiselle sukupuolelle, antaa se aivan eri oikeuden arvostella, kuin jos AlempiTasoinen surkimus surkeasti vänisee?

    Nettikeskustelu parisuhteista tosiaan vaikuttaisi pyörivän paljolti samojen kategorioiden ympärillä: 1) vastakkaisen sukupuolen preferenssejä koskevasta marinasta, 2) vastakkaisen sukupuolen edustajien laiskuudesta korottaa omaa markkina-arvoaan koskevasta marinasta ja 3) vastakkaisen sukupuolen kategorioiden 1 ja 2 marinaa koskevasta metamarinasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisiko erona tämän blogin väninästä Suoli24:sen väninään olla esimerkiksi se, että minä en kehota / oleta, että miesten pitäisi laskea rimaansa, että kelpaisin heille? En myöskään oleta tai ylipäätään halua, että joku lähtisi säälistä kanssani treffeille (siitä tulisi lähinnä paha mieli). Väninäni koski lähinnä miesten epäkorrektia käytöstä, eikä sitä, että minut on lempattu (vaan siis tapa, jolla minut on lempattu) - "kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan" ei juuri toteutunut näiden herrasmiesten kohdalla.

      Itse jaksan muun muassa nähdä sen verran vaivaa, että jos eilinen deittini lähettää minulle tekstarin ja kysyy, haluanko tavata uudestaan, kykenen kohteliaisuudesta näpyttelemään ystävällisen tekstiviestin, jossa ilmoitan, etten ole kiinnostunut tapaamaan uudestaan. Kaikki eivät nähtävästi tähän kykene. Siinäkin on eroja, miten toisen lemppaa. Sen voi tehdä ystävällisesti tai vähemmän ystävällisesti.

      Minä valitin epäkorrektista käytöksestä, katkerat at-miehet puolestaan valittavat siitä, että naiset ovat liian nirsoja ja heidän tulisi muuttaa preferenssejään, mitä edelleenkin pidän suhteellisen absurdina. Pointtini taisi jälleen kerran mennä ohi.

      Poista
  14. Indigo, kait SH:n kehotukset panostaa ulkonäköön kelpaavat esimerkeiksi vastaavuuksista?

    SH tosin ei muistaakseni ole juuri marissut lihaksikkuuden kehittämisestä vaan lähinnä helposti korjattavista asioista kuten vaatetuksesta ja hiusmuodista. Sinällään mielenkiintoista miksi näin on.

    Nuoria AT-naisia (16-35v) ei tietenkään juuri ole, koska nuoruus eli hedelmällinen ikä joka kattaa juuri mainitun ikäjakson, tekee kaikista sen ryhmän naisista vähintään KT-naisia. Lihavat tai muuten epäterveet ovat sitten siinä skaalassa vähemmän tasokkaita. Tälleen yksinkertaistaen.

    Naisten valitukset nirsoista miehistä löytyvät niistä valituksista, kuinka (sairaat ja perverssit) miehet preferoivat nuoria, hoikkia ja isotissisiä naisia. Tämä tosiaan kannattaa huomioida, että kaikki miehet, jotka eivät preferoi Sitä Oikeaa naisryhmää, ovat sairaita perverssejä. Naisten retoriikka on tässä suhteessa hieman erilaista kuin meidän miesten, siksi sitä ei ehkä ole niin helppoa tunnistaa ja rinnastaa. Minulle ei ainakaan tule mieleen tapausta, jossa mies olisi kategorisoinut joitain preferenssejä omaavia naisia sairaiksi tai perversseiksi.

    Tai jos on, ne ovat tosi sairaita ja perverssejä.

    VastaaPoista
  15. Tapsa: näin varmaan onkin, että täysin kokemattomia AT-miehiä on enemmän kuin vastaavia naisia. Juurikin noista tuosta syystä, että osa YT- ja KT-miehistä toimii tuolla "reikä ku reikä"-periaatteella, ainakin jos eivät etsi mitään vakavampaa. Samoin tuo, että löytyy myös naisia (ei rumia/lihavia), jotka eivät löydä miestä. Syyt varmaankin juuri nuo naisvaltaiset sosiaaliset ympyrät ja he yleensä ovat myös ujoja ja syrjäänvetäytyviä.

    J. Grönroos: olen aika samoilla linjoilla noista preferensseistä, tavallaan ihminen on näissä asioissa sätkynukke, jonka langoista vetävät biologia ja kulttuuri - tässä järjestyksessä. SH vastasikin sinulle tuosta, ettei kyse ole, että miehen pitäisi laskea vaatimustasoaan. Lähinnä siitä, että olisi mukava, jos oltaisiin edes kohteliaita, vaikkei kiinnostaisikaan.

    Tarkoitatko vastaavuuksilla tässä sitä, että naiset kehottavat miehiä parantamaan "tasoaan", kun jotkut miehet taas vaativat naisia alentamaan preferenssejään? Taisi mennä minulta nyt hieman ohi.

    Tuo on hyvä huomio, että esimerkiksi vanhemmat miehet tai miehet ylipäänsä, jotka tykkäävät vain nuorista, hoikistä ja isoryntäisistä neidoista ovat jotain limaisia ukkoja. Jotenkin ainakin tuntuu, että vastaavasti puumanaisiin suhtaudutaan myönteisemmin. Eikä tosiaan tule mieleen, että naisien preferenssejä pidettäisiin perversseinä, ellei kyse nyt ole jostain alaikäiseen sekaantumisesta.

    SH: samalla tavalla minua ärsytti joidenkin naisten huonot käytöstavat. Sanon ärsytti, koska kun nyt asiaa tarkemmin mietin, niin ehkä oli parempi, että naisen sosiaalinen taidottomuus tuli heti selväksi, niin ei tarvinnut enempää aikaa tuhlata. Ilmeisesti joillekin ihmisille iskä ja äippä eivät ole opettaneet, että kun saa jotain, niin pitää sanoa "kiitos". Vastaavasti, kun tarjotaan jotain mitä ei halua, niin voi sanoa "ei, kiitos". Ei varsinaisesti mitään hiukkasfysiikkaa, mutta joillekin tuottaa tuollaisten asioidenkin omaksuminen hankaluuksia.

    VastaaPoista
  16. Indigo, äh, en nyt muista minkä viestin mihin kohtaan vastasin tuossa... En löydä, olkoot.

    Puumatermi on tosiaan jännä monella tapaa. Miehille puumanaiset eivät sinällään ole ongelma, kunhan koetaan vähän hassuiksi. Miehet voivat kokea huomion saamisen AT-naiselta joskus hieman kiusalliseksi, mutta siihen ei liity sellaista suorastaan raivoisaa aggressiota, mitä naiset osoittavat välittömästi jos ei-toivottu AT-mies (=pervertti) uskaltaa lähestyä heitä. Mutta tosiaan, naisia ei koskaan nimitellä perverteiksi vaikka toiminta olisi täsmälleen samaa kuin miehillä. Kait se perustuu siihen, että AT-naisetkin ovat potentiaalisia seksikumppaneita jopa YT-miehille, joten miksipä heitä hätistelemään pois.

    Tuo miesten ja naisten välinen ja keskeinen haukkumanimistö epäilemättä aika pitkälti noudattelee sukupuoliin liittyviä preferenssi- ja konfliktiaiheita ja on paljolti toisistaan eriytynyttä.

    Katkerista AT-miehistä puheenollen, eilen oli HS:ssä ihan mielenkiintoinen kirjoitus, jossa huomiot olivat ehkä saman suuntaisia kuin Ruukinmatruunan taannoisessa kirjoituksessa. Sikäli kun moiset katkerien AT-miesten tapaukset ovat kait lisääntyneet, voi se ehkä olla merkki sellaisesta parisuhdemarkkinoiden häiriintymisestä mistä Laasanenkin paasaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kieltämättä totta, että AT-miestä saa lyödä matalaksi jopa korkeimman median tasolla. Mutta AT-mies ei muutenkaan ole yhtään mitään, useimmiten edes itsensä mielestä. Ja itse olen sitä mieltä, etteivät YT-naiset niinkään jyrää AT-miehiä, vaan simppelisti ignoroivat ne. YT-naiset tietävät paremmin arvonsa, eikä heillä ole tarvetta riehua asiasta. KTN:t ovat niitä, jotka raivoavat, kun mies ei täytä heidän vaatimustasoaan.

      Parisuhdemarkkinoiden häiriintyminen on totisinta totta. Tällä hetkellä miesten ja naisten kesken on valtava epäsuhta, joka aiheuttaa kitkaa molemmille.

      Poista
  17. Indigo (ruokiksella duunissa)27. elokuuta 2012 klo 12.03

    Juurikin noin ajattelen puumista, vähän siinä vaivaantuu, jos he yrittävät tehdä lähempää tuttavuutta. Naiset 45+ eivät ole ihan sitä mitä etsin. Puumat kyllä ovat yleensä vähemmän suorasukaisia verrattuna keski-ikäisiin miehiin. En kuitenkaan lähtisi nostamaan syytettä, jos sellainen nainen alkaisi lääppimään. Tai kutsuisi häntä likaiseksi vanhaksi ämmäksi :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sanoa, että 40+ naisen takamuksesta nipistelyt ovat erittäin epämiellyttävää settiä. Itseäni ainakin on suorastaan yököttänyt joka kerta. Aikaisemmin en tajunnut, että mikä suuri haloo se keski-ikäisten miesten lähentely on. Kun sen itse kokee, tietää miltä se tuntuu naisistakin.

      Poista
    2. Siis onhan se tietty vähän vaivaannuttavaa settiä, kun täti tulee hiplaamaan. Tosin mä oon ilmeisesti sen verran kiukkusennäköinen, että ne yleensä tyytyy vaan vilkuilemaan sivummalta.

      Takamuksen nipistelystä tuli mieleeni eräs absurdi episodi viikko sitten. Kyllästyneenä huonojen nettideittiprofiilien selailuun, päätin lähteä iltasella heittäämään pienen kävelylenkin. Näin siinä sitten matkalla koiraa ulkoiluttavan nuoren naisen. Naisella oli päällään ulkoiluvaatteet, joissa peffassa luki: "grab that". Tässä kohtaa mulla löi kyllä hetken aivot tyhjää. Piti lukea se pari kertaa uudestaan, enkä oo vieläkään täysin varma, että luin oikein :-). Siis, nuoria naisiahan saatetaan tulla puristelemaan ilmankin, että pukee päälleen pöksyt, joissa lukee selvällä ameriikalla, että "tarraa kii". Hmm, oliskohan tullut sanomista, jos olisin toiminut ohjeiden mukaan. Saattaa olla, että nelijalkainen ystävämme olisi puolestaan tarrannut hampaillaan mun pyrstöön. Meinasin pysähtyä kysymään naiselta, että WTF!, jatkoin kuitenkin matkaani, koska hän oli pysähtynyt juttelemaan jonkun vanhemman naisen kanssa.

      Poista
    3. Kaikki "limainen" lähentely, oli se sitten nuoremman tai vanhemman, tai ihan kenen tahansa tekemää on ällöttävää sukupuoleen katsomatta. Ne jotka ovat kokeneet tällaista suoraa ehdottelua tai fyysistä kajoamista, tietävät kyllä mitä tarkoitan "limaisella" lähentelyllä.

      Vaikka kyseessä olisi minkälainen oman ikäiseni adonis tahansa, en ole koskaan lämmennyt "mennäänkö panemaan" - tai "sulla on ihanat tissit/perse/tms." - tyyppisille lähentelyille. Saati sitten noille perseen puristeluille/nipistelyille tai perään huuteluille.

      Puumanaiset tai muuten vain känniääliöt/päällekäyvät naiset eivät myöskään saa sympatioitani. Saati sitten ne naiset, jotka lähtevät etsimään seuraa jostain Gambiasta rahan kera. Ihan yhtä ällöttävää seksiturismia kuin vastaavasti miestenkin tekemänä.

      Poista
    4. Tässä on ehkä se pieni ero, että o s a nuorista miehistä ei pane pahakseen puuman panemista :-). Saa seksiä ja samalla mahdollisesti muita etuja. Kaikki 45+ kisut eivät kuitenkaan ole ohittaneet "parasta ennen"-päiväystä", puhumattakaan "viimeisestä käyttöpäivästä". Tossa aiemmin Tapsa taisi todeta: "ei se pane, joka valkkaa", mieleeni tulee myös sanonta: "kypsät naiset tietää, mistä nuoret pojat tykkää". Ehkä kaikki gambialaiset timmit rantapojat eivät keski-ikäisistä naisista niin pahastu tai koe itseään kovin hyväksikäytetyiksi. Ehkä kyseessä onkin win-win-tilanne - tai mistäpä minä tiedän.

      Hmm, kohta pitäisi raahautua duuniin iltavuoroon. Samassa vuorossa on kanssa pomoni (seksikäs nelikymppinen nainen). Hmm, pitäsköhän jäädä vähän "ylitöihin".
      Luulen, että sillä naisella vois olla aika "varmat otteet". Toisaalta, just nyt siellä ei oo avoinna yhtään vakipaikkaa mistä "neuvotella". Ehkä joku toinen kerta sitten...

      Poista
    5. Nyt sitten meidät 45+ naisetkin ängetään 2D plotin neljännekseen. Itsestäni matriisiin laittaisin, lievästi ylipainoinen, isotissinen, pyllyjalkainen, vokalisti (rock), dosentti, äiti, androgyyninen, vittumainen, kiltti, kaunis, ruma, AT (ja tähän pitkä lista alaluokkia), YT (tähän kanssa), KT (tähän kanssa), miesmaku: Kari Enqvist (ulkonäön ym. perusteella) jne jne. Tämän jälkeen matriisi analysoidaan ja huomaan löytäväni itseni samasta ryhmästä 20-vuotiaan, ammattikoulussa opiskelevan, kosmologiasta kiinnostuneen homomiehen kanssa... Oma taktiikkani ammoin oli yksinkertainen: jos mies oli kiinnostunut minusta, oli hän erittäin varteenotettava vaihtoehto (taisin seurustella tai ainakin deittailla kaikkien kanssa, yksi tai kaksi kerrallaan kuitenkin), koska hyvänen aika, miehellähän oli mielestäni aivan käsittämättömän hyvä naismaku! Tutustuin ammoin tällä menetelmällä ujoon (mutta älykkääseen) mieheen, joka on edelleekin 21 vuoden jälkeen hyvin hyvin ujo ja ehkäpä ilman minua olisi ajautunut tuohon kauhistuttavaan AT-kierteeseen...ja minusta olisi varmuudella tullut röllipeikkoa muistuttava lähiöruusu jollainen toki olen nytkin, mutta sentään korkeakoulututkinolla ja kolmella ihastuttavalla lapsella varustettuna.

      Poista
    6. Hmm, olikohan tämän vuodatuksen pointtina yleinen närkästyminen ihmisten luokitteluun? Laasaslaisitten on muuten vaikea kuulua AT-, KT- ja YT-luokkiin samanaikaisesti, koska luokat kuvaavat vain keskimääräistä vientiä pariutumismarkkinoilla. Taso voi kyllä vaihdella eri elämänvaiheissa.

      Neljäkymmentäviisiplus-daamilla on kieltämättä hyvä miesmaku, jos Enqvististä tykkää. Hän on myös mahdollisesti pelastanut miehen AT-kierteeltä, hieno esimerkki muillekin naisille! Ota riski ja rakastu Alemman Tason Mieheen!

      Johtuukohan tuo luokittelujen vieroksuminen siitä, että osa ihmisistä haluaisi niin kovasti olla uniikkeja, vapaita ja ainutlaatuisia. Ihmisiä, jotka ei mahdu kategorioihin ja ovat säännöistä vapaita - aika narsistista, jos tarkemmin ajattelee. Eipä ole muuten tullut vastaan kosmologiasta - luin ensin kosmetologiasta - kiinnostunuita amishomomiehiä, kait sellaisiakin jossain on. Stereotypiat eivät ole turhaan stereotypioita; ja poikkeus vahvistaa säännön...

      P.S.
      Naiset 45+ ovat kyllä minulle hieman liian vanhaa tavaraa, tosin isot tissit ovat aina plussaa, varsinkin jos ne pystyvät edes jossain määrin uhmaamaan painovoimaa ;-). Eli, minä ainakin ängen 45+ naiset tisseineen siiheen "ei vakavasti otettavia"-neljännekseen, siis seurustelumielessä.

      Poista
    7. Pointtina juuri tuo ihmisten luokittelu. Ja ihmisethän ovat uniikkeja,kuten eläimet, kasvit ja pieneliötkin. Mielestäni emme oikein mahdu kategorioihin, jos tarkastelemme ihmisiä lähemmin. Ja ihmistä voi auttaa nousemaan AT-tasolta KT-tasolle, jopa YT-tasolle "näkemällä" hänet. Selkä suoristuu, katse kirkastuu, ja hups, naiset alkavatkin pörrätä ympärillä. Sellainenkin ihme on tapahtunut, että vankilakierteessä olevasta AT-miehestä (sai gimman) tuli kirurgi (ja siten käsittääkseni YT-mies). Ja juu meidät +45-vuotiaat kannattaa ihan biologisista syistä laittaa siihen "ei vakavasti otettaavaan" neljännekseen ja kaivaa vain siinä tapauksessa esiin jos kumppania julmetusta yrittämisestä huolimatta ei noista kolmesta muusta neljänneksestä löydy :)

      Poista
    8. Jokainen eläin, kasvi ja pieneliö toteuttaa tiettyjä lainalaisuuksia omalla uniikilla tavallaan. Identtiset kaksosetkaan eivät ole aivan toistensa kopioita, vaikka monia yhteisiä piirteitä löytyykin. Ja jos tasoista tekee itseään toteuttavia ennusteita, niin silloin ollaan ongelmissa.

      Eiväthän vankilakundit ole välttämättä AT-miehiä, vaan kuuminta hottia tietyssä naisryhmässä =D. Toisaalta, lääkärikään ei välttämättä ole enää tänä päivänä niin korkeassa statuksessa kuin ennen; rahaa hänellä tosin saattaa olla keskimääräistä enemmän. Toisaalta taas, kirurgi erottuu kyllä arvostuksessa tavallisesta "riviyleislääkäristä". Kirurgin ammatti voi yksinään nostaa miehen kohtalaisen halutuksi naisten keskuudessa, eli KT-mieheksi.

      Ja juu, +45-naisia en ota "vakavasti" juuri sen takia, että lapsia ei todennäköisesti ole enää mahdollista saada. Toinen syy on, että 15 vuoden ikäero on itselle ehkä vähän liikaa, koska ihmiset ovat silloin niin erilaisissa elämänvaiheissa. Viisi vuotta +- on hyvä ikäero; kymmenen on jo vähän siinä ja siinä. Ulkonäkö ei vielä 40-50-vuotiaalla naisella ole välttämättä mitenkään vaatimaton - päinvastoin. Äidilleni (65v.) olen kyllä todennut, ettei sen ulkokuoren perään kannata enää niin vouhottaa. Toisaalta, onhan se tietenkin hänelle varmaan tärkeää, että näyttää hyvin säilyneeltä vielä eläkkeelläkin. Itsekin olen ajatellut, että siinä kuusvitosena voisi nostaa kädet ylös ja myöntää, ettei enää ole kaikkein komeimmillaan =D.

      Poista
  18. Tuohon HS:n artikkeliin: vaikken nyt lähtisi noita kaiken maailman joukkomurhia selittämään millään naistenpuutteella, niin kyllä nuo murhaajat monesti ovat syrjäytyneen AT-miehen arkkityyppejä. Tyypillisestihän tekijä on näissä tosiaan nuori sosiaalisesti eristäytynyt mies.

    VastaaPoista
  19. Onpas mielenkiintoinen blogi! Anteeksi, että kirjoitan anonyymina, koska minulla ei ole blogiosoiteita, mutta yritän muistaa laittaa nimimerkin kirjoituksiin.

    Tämä AT-jutska on ikuisuusaihe. Ottaisin sen tiimoilta kuitenkin esille vielä tämän nykyisen keskusteluilmaston, joka tietysti ilmenee netissä äänekkäänä, mutta on alkanut myös ilmetä yhä enemmän työpaikoilla, kuppiloissa ja kahviloissa.

    Tarkoitan tätä ihmistyyppiä, joka yleensä on mies (mutta löytyy niitä naisiakin), joka on äänekäs, räyhäkäs ja ihmeellisen ristiriitainen.

    Hän on kiivas, fundamentalistinen ateisti, mutta äänestää perussuomalaisia, jotka kertovat kannattavansa kristillisiä arvoja. Hän vastustaa jyrkästi islamia käyttäen argumentaationa, että islam on naista alentava uskonto, mutta hän kannattaa jyrkästi sukupuolirooleja, femi/mascuja ja haluaa palauttaa Suomen takaisin 1950-luvulle.

    Tämä henkilö siis kannattaa sitä, mitä vastustaa ja vastustaa sitä mitä kannattaa, mutta yhdestä asiasta hän on liikuttavan varma: kaikki, jotka ovat hänen kanssaan erimieltä - huolimatta siitä, että ollessaan hänen kanssaan jostakin erimieltä tulee oltua väkisinkin toisesta asiasta samaa mieltä - on p****tä, hulluja, idiootteja, sitä-sun-tätä.

    Tähän kategoriaan kuuluvat lietsovat vihaa milloin ketäkin, ulkomaalaisia, feministejä, naisia, politiikkoja kohtaan ja kummasti tuntuu, että ihan järkevätkin ihmiset alkavat saada omille ajatuksilleen kaikupohjaa ja miettiä, että hemmetti, noinhan se onkin ja tuohan se maailman virhe onkin.

    Nämä puheet ihmisten markkina-arvoista ovat itselleni järkyttävä kauhistus, varsin, kun ne näemmä alkavat olla "totta". Ihmiset itse luokittelevat itseään luonnikkaasti kategorioihin ja mikäs siinä, mutta kun toisiakin.

    T: Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisit vähän liian myöhään osallistua tähän keskusteluun tässä blogissa. Sitäpaitsi blogiakaan ei pidä enää sinkkunainen - kohta tää varmaan muuttuu Parisuhde-elämää-blogiksi =). Mutta keskustelu ja väninä jatkuu kuitenkin muualla netissä, varmaan maailman tappiin. Näistä keskusteluista ei voi oikein myöhästyä koskaan; aina syntyy uusia blogeja ja viestiketjua keskustelufoorumeille.

      Poista
    2. Kappas. Löysin melkein itseni määritelmän. Olen agnostikko, äänestin Persuja, vastustan islamia ja pidän sitä naisia alentavana uskontona, osittain kannatan sukupuolirooleja ja vastustan etenkin kolmannen aallon feminismiä. Ja markkina-arvotkin ovat synkkää elämän todellisuutta.

      Joten, ammu minut. Mutta voin kyllä perustella joka ikisen mielipiteeni varsin kattavasti.

      Poista
    3. Varmasti osaisit perustella näkemyksesi, mutta on aivan toinen juttu ymmärtäisikö joku kolmannen aallon femakko niitä perustelujasi - tai haluaisiko edes ymmärtää. Todennäköisemmin hän haluaisi viedä karjun saunan taa ja lopettaa, ainakin jos muistat mainita persut edes sivulauseessa =D. Mitkään perustelut eivät auta silloin kun on päätetty jo valmiiksi olla jotain mieltä.

      Poista
  20. Minä en tiedä, mikä ja millainen on kolmannen aallon femakko, joten siihen puoleen en osaa ottaa kantaa.

    Uskon senkin, että Sika Mieheksi kykenee perustelemaan jokaisen mielipiteensä kattavasti, se voi olla toinen juttu, olenko perusteista sitten samaa vaiko eri mieltä. Sitä en voi tietää tietämättä mielipiteitä.

    Se kuitenkin on hieman oireellista, että Sika kuvittelee minulla (esimerkiksi) olevan näiden mielipiteiden vuoksi ampumishaluja. Tosin aiemminkin olen törmännyt samankaltaisiin reaktioihin, kun olen esittänyt ihmetykseni tästä omasta mielestäni ristiriitaisesta ajattelutavasta, jossa samat asiat ovat yhtä aikaa vastustettavia ja kannatettavia. Olenkin tullut siihen tulokseen, että kyse ei ole siitä, mitä tehdään ja tavoitellaan, vaan siitä, kuka tekee ja tavoittelee.

    Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ampuminen oli vertauskuvallinen ilmaisu. En oleta kenenkään ampuvan minua oikeasti mielipiteideni takia.

      Poista
  21. Ymmärsin kysymyksessä olevan vertauskuvallinen ilmaisu. Se on siitä huolimatta hieman oireellinen, sillä se kertoo, että automaattisesti kuvittelet esimerkiksi minulla olevan vertauskuvallisia ampumishaluja mielipiteidesi suhteen sen sijaan, että olettaisit minulta kiinnostusta keskustella mielipiteistäsi ja niiden perusteista.

    Koo

    VastaaPoista
  22. Ihan helvetin hyvin kirjoitettu postaus...ja sitten vastaukseen: ei, ei kiinnosta sitten pätkääkään. Miksi pitäisi, en ole äiti Teresa ja jos olisin niin silloin vasta pitäisinkin jalat ristissä. Itseäni ärsyttää yhä enemmän ja enemmän netin keskustelupalstojen katkeroituneiden ukkojen naisviha: katsokaa peiliin, tuolla asenteella ette löydä rakkautta tai edes sitä kaipaamaanne piparia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei kiinnosta minuakaan. Toisekseen mitä sääliin ja "mahdollisuuden antamiseen" tulee, jos itse huomaisin olevani sängyssä / treffeillä ihmisen kanssa, joka olisi paikalla vain säälistä, tuntisin saavuttaneeni elämäni pohjamudat. Mieluummin yksin kuin tilanteessa, jonne toinen osapuoli on tullut säälistä antamaan mahdollisuuden.

      Poista