lauantai 29. lokakuuta 2011

Treffit Mäkkärissä

Lukijan pyynnöstä ilahdutan teitä imelällä teinirakkaustarinalla. Tämä on siis tarina siitä, miten olen tavannut toisen eksäni :)

Opiskelimme eksäni Rikun (nimi muutettu) kanssa samassa lukiossa. Lukion ensimmäisellä ajauduimme samaan kaveriporukkaan. Riku ja lauma hänen kavereitaan olivat lähdössä risteilylle, jonne oli värvätty valvojiksi Rikun sisko ja mummo. Yksi Rikun kavereista houkutteli minut ja kaverini mukaan, ja pääsimme laivaan siskon ja mummon siivellä.

Ennen kuin tutustuin Rikuun, olin tuominnut hänet ennakkoon ulkoisten tekijöiden perusteella. Hän näytti mielestäni ylimieliseltä jupilta, joka pukeutui Calvin Kleinin t-paitaan ja katsoi ihmisiä alaspäin. Minä olin lukion alkaessa värikäs hippi, joka erottui hillitysti pukeutuvista klooni-teineistä kuin koirankakka valkoiselta hangelta.

Laivalla huomasin, että Riku ei vastaakaan ennakkoluulojani ja sitten kävikin niin, että ihastuin. Tein koko syksyn kaikkeni herättääkseni hänen huomionsa, tungin kylmiä käsiä paidan sisään, menin syliin istumaan, kun notkuimme kahvilla jossain (kävin varmuuden vuoksi istumassa myös muiden poikien sylissä, etten olisi niin läpinäkyvä), poltin hänen sukkaansa kynttilällä (!)... Mitä nainen ei tekisi rakkauden eteen!

Marraskuussa järjestettiin ykkösten risteily, jonne en jostakin syystä osallistunut. Risteilyn jälkeen sain kuulla yhteisiltä kavereilta, että Rikulla oli ollut sutinaa jonkun tytön kanssa, ja he olivat nukkuneet yön samassa hytissä. Olin tietysti kuin maani myynyt. Olin kuvitellut, että hänkin tunsi jotain minua kohtaan. En kuitenkaan luovuttanut. Jonkun ajan päästä jatkoin samaa väsytystaktiikkaa, kun huomasin, että Riku ja tämä kyseinen tyttö eivät edes tervehtineet toisiaan koulussa.

Juhlimme uudenvuodenaattoa yhdessä koko porukalla tyhjässä asunnossa, jonka jonkun uhkarohkean vanhemmat olivat uskaltaneet jättää teinien haltuun koko yöksi. En enää tarkalleen ottaen muista, mitä tapahtui, mutta loppuyöstä päädyin Rikun kanssa sohvalle pussailemaan. Suurin osa muista vieraista oli tässä vaiheessa jo lähtenyt kotiin.

Seuraavana päivänä nukuin pitkälle iltapäivään saakka. Joku kaveriporukastamme soitti ja ilmoitti, että kaikki ovat menossa Mäkkäriin illalla ja kutsui minutkin mukaan. Rikukin oli tulossa, joten luonnollisesti kiirehdin suihkuun ja meikkaamaan. Myöhästyin bussista, joten jouduin kävelemään yli kolmen kilometrin matkan 20 asteen pakkasessa farkuissa, joiden alla oli pelkät alushousut – olinhan varautunut matkustamaan lämpimässä bussissa koko matkan. Kun vihdoin pääsin perille, jaloistani oli kadonnut tunto kokonaan ja yritin saada itseni lämpimäksi kuuman teen avulla.

Muut olivat tuossa vaiheessa istuneet Mäkkärissä jo jonkun aikaa ja rupesivat tekemään lähtöä. Seurakseni jäi kaveriporukkamme minun lisäkseni ainoa tyttö, ja katselin kitkeränä vierestä, kun Rikukin veti takkinsa päälleen ja häipyi paikalta. Nyt ehkä ajattelette, että hän lähti pois, koska ei ollut kiinnostunut minusta. Olinhan juuri taivaltanut pakkasessa hyvän tovin päästäkseni viettämään aikaa hänen seurassaan. Mutta ehei! Hän lähti pois, koska halusi ajoissa nukkumaan eikä nähnyt tarpeelliseksi jäädä viettämään aikaa kanssani vaivannäöstäni ja lievästä kärsimyksestäni huolimatta. Tuleehan noita päiviä vielä! Huoh, miehet. Tai oikeastaan tässä tapauksessa pojat.

Olin suhteellisen loukkaantunut hänen käytöksestään, mutta kaikesta huolimatta tuosta uudenvuodenaatosta alkoi suhde, joka kesti vuosikausia. Ja mitä tulee siihen Calvin Kleinin paitaan, se oli Turkista ostettu kymmenen markan piraattituote. Lisäksi Riku kertoi minulle myöhemmin, että hänkin oli pitänyt minua ylimielisenä ihmisenä, joten olimme tuijotelleet toisiamme pari kuukautta kuin halpaa makkaraa ennen kuin tutustuimme yhteisten kavereiden kautta. Mitä tästä opimme? Jos joku ei välittömästi vie jalkoja altasi, se ei tarkoita sitä, että kannattaisi heittää haskat heti tiskiin :) Ja luonnollisesti myös: sitkeys palkitaan ;)

2 kommenttia:

  1. Heissan

    Kiitti postauksesta. Oli kiva lukea. :)

    www.c-line.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Hauskaa! Tämä taas kertoo sen, että rakkaus ei katso aikaa eikä paikkaa. Itse löysin tulevan aviomieheni kuntosalilta! Aina ei siis tarvitse olla myöskään viimisen päälle laitettu, vaan naama punaisena ja hienhajuisenakin voi joihinkin tehdä vaikutuksen. :D

    VastaaPoista